La CHS apel·la a la “màxima prudència” en els regs d'estiu perquè no falte aigua l’any que ve

El president, Mario Urrea, afirma que les reserves hídriques són “molt escasses” perquè ha plogut menys del que s’esperava

Les pujes amenacen amb una sequera prolongada els cultius de la Comunitat Valenciana
L'ens hidrogràfic ha convidat a racionalitzar al màxim l'aigua de reg disponible / À Punt NTC

El president de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), Mario Urrea, ha recomanat als agricultors regar en primavera i estiu "amb la màxima prudència" perquè les reserves són "molt escasses". Si no és així, Urrea adverteix que podria haver-hi "dificultats" per a afrontar el pròxim any hidrològic, que comença l'1 d'octubre i finalitza el 30 de setembre.

En aquest sentit, Urrea ha recordat que a la fi del passat mes de març va acabar el primer semestre de l'any hidrològic, en el qual les precipitacions han sigut inferiors del que s’esperava. "Estàvem pendents de l'evolució de la pluja per a poder veure el grau d'escassedat o no i, lamentablement, no ha sigut un semestre especialment plujós, més aviat al contrari", detallava.

Per aquest motiu, Urrea ha aconsellat utilitzar "amb la màxima prudència" els regs de primavera i d'estiu en els dos sistemes, tant en el de l'horta com en el del transvasament Tajo-Segura.

"Encara que entenem que hi ha recursos suficients per a atendre amb normalitat aquesta campanya, si els regs no es feren d'aquesta manera prudent, ens trobaríem al final de l'any hidrològic amb unes reserves molt escasses i ens posaria en dificultats per a afrontar l'any que ve", ha advertit.

Així, Urrea recomana programar aquests regs amb la "màxima prudència" en previsió que, si no és fa així, l'any vinent podria haver-hi una situació "pitjor" que l'actual des del punt de vista dels indicadors de la sequera.

També et pot interessar

stats