Censen 18 exemplars de corbs de mar grans al riu Millars

Molts pescadors consideren aquest ocell una gran competidora i arran d’açò, l’any passat la van caçar quasi fins a l'extinció

Corbs de mar en els dormidors del riu Millars
Corbs marins als dormidors del riu Millars / Consorci Gestor de la Desembocadura del riu Millars

El consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat, ha participat un hivern més en el cens de corbs marins grossos (Phalacrocorax carbo) als dormidors que es formen cada any a la gola sud. En concret, enguany se n'ha comptat fins a 18, d'exemplars d'aquest ocell marí.

Uns dies abans de planificar el cens, el Servei de Guarderia Rural realitza seguiments per a localitzar els dormidors. Any rere any els corbs marins grossos de la desembocadura del riu Millars acostumen a preferir diversos xops que creixen a la gola sud com a lloc per a passar la nit, segons apunten des del consorci.

Aquests ocells marins tenen molta traça per a pescar peixos, una habilitat que ha fet que siga una espècia perseguida "i a vegades odiada" en alguns països del nord d'Europa.

La caça furtiva, l'amenaça més gran dels corbs marins

En l'actualitat la seua principal amenaça és la caça furtiva, sobretot a les àrees on la piscicultura és un recurs important en l'àmbit local.

Molts pescadors consideren aquesta au una gran competidora. Per aquest motiu, l’any passat la van caçar quasi fins a l'extinció i en l'actualitat està inclosa en el Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades com a ocell d'interés especial.

També et pot interessar

stats