Cau una xarxa xinesa que operava a València i Alacant capaç de blanquejar un milió d'euros al dia

Amagaven els diners en l’equipatge de vols comercials i en cotxes amb doble fons

Agents de policia nacional en una imatge d'arxiu
Agents de Policia Nacional en una imatge d'arxiu / Rober Solsona

Agents de la Policia Nacional han detingut cinc persones d'una organització criminal xinesa amb capacitat per a blanquejar més d'un milió d'euros al dia, que operava per tot Europa traslladant els diners en vehicles amb doble fons o amagats entre l'equipatge en vols comercials. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, han desplegat onze registres a Madrid (2), Alacant (4), Barcelona (1) i València, i han confiscat prop de 160.000 euros en efectiu.

Entre els arrestats en esta operació conjunta amb l'Oficina Nacional Antifrau (ONAF) de França, secundada per Europol, es troba el principal responsable de l'organització. Els diners de l'entramat criminal procedien presumptament d'activitats il·legals entre les quals s'inclouen delictes contra la propietat industrial, frau fiscal i prostitució.

La investigació es va iniciar el febrer de 2021 quan les autoritats franceses van descobrir 500.965 euros ocults a l'interior d'un vehicle conduït per un home per Perpinyà.

La investigació policial va determinar que la intervenció de diners estava vinculada a un empresari xinés amb residència a Espanya, que presumptament liderava un entramat criminal dedicat a blanquejar grans quantitats de diners en efectiu per tot el continent europeu.

Una vegada que les investigacions van permetre identificar i localitzar a l'empresari i a altres membres de l'organització criminal, es va organitzar l'explotació de l'operació i es van desplaçar a Espanya integrants d'Europol i de les autoritats franceses.

Els quasi 160.000 euros en efectiu intervinguts es trobaven ocults en falsos sostres i neveres portàtils i va ser necessària la col·laboració d'agents canins per trobar-los.

També et pot interessar

stats