Cau a Sant Joan d'Alacant el tercer dels deu fugitius més buscats a Espanya

La Policia deté Diego Darío González Ghersi, pròfug des que el condemnaren el febrer de l'any passat per abusar sexualment de la filla de cinc anys el 2008

Diego Darío González Ghersi, tercer dels deu pròfugs més buscats a Espanya
Diego Darío González Ghersi, tercer dels deu pròfugs més buscats a Espanya / CNP

La Policia Nacional ha detingut a Sant Joan d'Alacant un dels fugitius que figurava en la llista dels més buscats per les forces i cossos de seguretat de l'Estat. L'home, de 40 anys, estava pròfug des que al febrer de l'any passat el condemnaren per abusar sexualment de la filla el 2008, quan la xiqueta tenia només cinc anys.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, localitzar Diego Darío González Ghersi ha sigut "extremadament difícil" perquè va recórrer a un "gran canvi físic" per a impedir que l'identificaren en comparació a l'aspecte anterior. A més de deixar-se barba i cabells llargs i tenyir-los de ros, l'arrestat utilitzava lents de contacte de colors i plantilles per a falsejar l'alçada. També va augmentar els tatuatges per a ocultar els que ja tenia abans.

Amb la captura de l'individu, sobre el qual pesava una orde de detenció i ingrés a la presó després de la condemna, ara són set els fugitius que queden en la llista d'"els més buscats" de la Policia Nacional. Inicialment, n'hi havia deu, però la xifra s'ha reduït en tres després que a principis de juny agafaren Manuel Bellido, de 46 anys, i Luis Martínez Calleja, de 29. Al primer el buscaven des de feia quinze anys per ser el "falsificador més gran de moneda d'Espanya", mentre que el segon delinqüent era especialista a encastar cotxes per a robar i estava en parador desconegut des que el març del 2014 va fugir durant una conducció de presos. 

Llistat actualitzat dels deu fugitius més buscats a Espanya
Llistat actualitzat dels deu fugitius més buscats a Espanya / CNP

González Ghersi figurava en aquesta llista des de juny del 2021. Aleshores, els agents van aconseguir diverses informacions que el situaven a les comarques del sud valencià. Durant mesos, l'equip investigador ha dut a terme nombroses gestions fins a poder situar la residència a la zona de Sant Joan d'Alacant.

A més del radical canvi físic, els agents constataren que modificava constantment el domicili i feia treballs poc qualificats per a subsistir i viure sense cridar l'atenció. Finalment, al voltant de les 14:00 hores d'aquest dimarts aconseguiren detindre'l.

L'home era pròfug de la justícia espanyola des del mes de febrer del passat any, quan el condemnaren a presó per abusos sexuals. Concretament els fets es remunten al 2008. Aleshores va abusar de la filla que, per aquella data, tenia cinc anys. Segons la denúncia que va presentar l'exparella, la xiqueta es mostrava "trista, alacaiguda i reticent" quan passava els caps de setmana amb el progenitor. Ell li posava a sa casa pel·lícules de contingut pornogràfic i, a més, la menor va manifestar que va patir tocaments en les parts íntimes, tant per damunt com per davall de la roba, fins i tot quan estava nua. El pare li indicava que tot el que passava era un secret que no havia de revelar a ningú.

També et pot interessar

stats