Els deu fugitius més buscats a Espanya

La Policia Nacional demana col·laboració ciutadana per a localitzar aquests pròfugs entre els quals hi ha assassins, narcotraficants o falsificadors de diners

Fotografies dels fugitius buscats per la Policia Nacional
Fotografies dels fugitius buscats per la Policia Nacional / CNP

La Policia Nacional ha demanat des d'aquest dilluns la col·laboració ciutadana per a localitzar els deu fugitius més buscats que, segons apunta, podrien estar actualment a Espanya.

Entre aquests pròfugs hi ha diferents perfils delictius com ara assassins, narcotraficants o falsificadors de diners i sobre alguns d'ells pesa una ordre de crida i cerca des de fa més de 15 anys.

Per a localitzar-los, la policia ha llançat una campanya en la qual ha habilitat el correu electrònic losmasbuscados@policia.es, on els ciutadans que tinguen alguna dada sobre el parador d'aquestes persones puguen traslladar-la als investigadors.

Derek, buscat per assassinat a Escòcia

La majoria dels pròfugs són estrangers, com Derek McGraw Ferguson (Regne Unit), de 58 anys, buscat per assassinar d'un tir al pit un cambrer en l'aparcament d'una taverna a Glasgow (Escòcia). La Policia adverteix que és perillós i pot estar armat.

Manuel B., el falsificador més gran de moneda a Espanya

Manuel Bellido Moreno (Madrid) va ser condemnat a nou anys de presó i se'l considera el falsificador més gran de moneda a Espanya. Segons la policia, té fàcil accés a elements per a falsificar documentació, targetes de crèdit i xecs de viatge, la qual cosa dificulta la seua identificació.

Manuel H., buscat per assassinat a ganivetades a Mèxic

Un dels fugitius més joves de la llista (33 anys) és Manuel Herrero Muñoz (Valladolid), qui, juntament amb una altra persona, va assassinar presumptament un home a Ciutat de Mèxic a ganivetades i va amagar el cos en un celler situat en l'immoble on van ocórrer els fets.

Norbek, robatoris i narcotràfic

Norbert Kohler (República Txeca), de 44 anys, és un dels pròfugs amb un major historial delictiu. L'agost de 2017 va ser detingut a Majadahonda amb 212 quilos de cocaïna, després que entre 2000 i 2001 participara en nou grans robatoris a la República Txeca.

Nikolay, líder una banda búlgara de narcotràfic

Nikolay Shterev Kurkuchev (Bulgària) és, segons la policia, el líder a Bulgària d'una organització de narcotràfic internacional que movia grans quantitats de droga en contenidors des de Sud-amèrica fins a Europa, introduint cocaïna de manera contínua a Espanya.

Luis, un conegut atracador per allunatge

Aprofitant un trasllat a l'hospital, Luis Martínez Calleja (Madrid), conegut atracador pel mètode de l'allunatge, es va escapar de la presó madrilenya d'Alcalà Meco el 9 de març de 2014. Des de llavors es troba en parador desconegut.

Ramón, buscat per participar en la mort del seu cap

Ramón Saavedra López (Madrid) està acusat d'homicidi després de participar en la mort del seu cap, qui no li havia pagat 200 euros, juntament amb diverses persones, entre les quals l'autor material dels fets, que va asfixiar a la víctima.

Viviana, obligava dones a prostituir-se

La primera dona en la llista és Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez (Colòmbia), qui facilitava l'arribada de dones a Espanya, a les quals cobraven un deute que havien de pagar exercint la prostitució. Els agents la defineixen com una "delinqüent internacional d'elevada perillositat".

Diego Darío, perseguit per abusos sexuals a la seua filla

Diego Darío Gónzalez Ghersi (Argentina), de 40 anys, és perseguit per presumptes abusos sexuals comesos contra la seua pròpia filla quan era menor. La Policia, que ha difós una imatge de l'aspecte físic de cadascun dels fugitius, informa que podria portar una arracada en la cella esquerra i nombrosos tatuatges.

Tom, tràfic de drogues, d'armes i el blanqueig de capitals

Finalment, Tom Richard Diane Michielsen (Bèlgica), que es fa anomenar Vermeiren o Heinrich, té 46 anys i està presumptament implicat en delictes relacionats amb el tràfic de drogues, d'armes i el blanqueig de capitals. La Policia sap que porta armes de foc.

També et pot interessar

stats