Càritas denuncia la cronificació de la pobresa en l'informe anual

De les 53.200 persones que van atendre l'any passat, el 77% són reincidents. No han pogut eixir de la pobresa malgrat les ajudes rebudes.

Presentació de la memòria anual del 2017 de Càritas Diocesana de València
Presentació de la memòria anual del 2017 de Càritas Diocesana de València

Càritas Diocesana de València ha presentat la memòria anual del 2017, que mostra una cronificació de la pobresa. Malgrat la millora dels indicadors macroeconòmics, les taxes de pobresa continuen sent altíssimes i amb una bretxa social cada vegada més gran. L'any passat, Càritas va atendre 53.000 persones, un 11% menys que en 2016, però amb un 77% de reincidents, és a dir, que no aconsegueixen eixir de la pobresa. En aquest sentit, en paraules del director, Ignacio Grande, "la desigualtat no s'ha corregit i manifesta una fractura important de la cohesió social, que afecta especialment les persones més empobrides".

En 2017, Càritas va tindre la col·laboració de 6.016 persones voluntàries, la major part, un 51%, en edat laboral. A més, va invertir més de 4.700.000 euros en programes d'atenció social, la majoria destinats a atendre necessitats bàsiques, com ara menjar i habitatge.

Pel que fa al perfil de les persones beneficiàries, les que més demanen el suport de Càritas són parelles joves, dones soles amb fills i persones migrants en situació d'irregularitat administrativa. El 52% de les persones que sol·liciten aquest tipus d'ajuda són espanyoles, i de la xifra total, el 72% són dones. 

El director de Càritas, Ignacio Grande, ha destacat que s'ha d'ajudar les persones víctimes de la crisi. I ha afegit: "Sobretot hem de contribuir a crear un model econòmic que no torne a arrasar tantes persones".

Grande també ha explicat que aquest estiu es potenciarà l'ajuda als menors, un 35% de les persones que reben assistència. Han posat en marxa el projecte "Un estiu diferent", que atendrà menors d'edat als centres educatius durant el mes de juliol, juntament amb la Fundació de Col·legis Diocesans i la Universitat Catòlica de València, a més d'una campanya destinada a donar suport econòmic a famílies en situació de vulnerabilitat a través de diferents programes i projectes.

També et pot interessar

stats