El cardenal Cañizares celebra la seua última missa a la catedral de València

L’arquebisbe s’ha acomiadat dels fidels aquest diumenge després de huit anys de servei

El cardenal Cañizares ha oficiat l'última missa aquest diumenge
El cardenal Cañizares aquest diumenge a la catedral de València / À Punt NTC

El cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de València, s'ha acomiadat aquest diumenge de la diòcesi celebrant la seua última missa a la catedral. Ho fa després que el papa Francesc va acceptar la seua renúncia el 10 d'octubre, huit anys de servei i amb 77 anys complits.

Cañizares ha agraït als "germans i germanes, sacerdots, religiosos, religioses, laics" per estar al seu costat ajudant-lo, "col·laborant amb mi" i fent possible "que la gràcia i la misericòrdia de Déu es fera present”.

També ha demanat als fidels que no deixen "d'orar pel Sr. Enric, el vostre nou pastor”. El seu substitut en el càrrec és el bisbe de Tortosa, Enric Benavent, de 63 anys i natural de Quatretonda (Vall d'Albaida). Benavent va completar els estudis religiosos al seminari de Montcada i va ser ordenat sacerdot el 1982 a València, on va exercir fins al 2004. Llavors va ascendir a auxiliar d'Agustín García Gasco, l'arquebisbe entre 1992 i 2009, per orde de Benet XVI, en les vespres de la visita del pontífex al Cap i Casal. 

També et pot interessar

stats