El camp reclama més vigilància davant l’escalada de robatoris de vehicles i maquinària agrària

AVA-Asaja denuncia que els robatoris es produeixen fins i tot durant el dia i confia en el fet que el govern pose solucions

Un dels aparells agrícoles furtats a Alcàsser que ha localitzat la Guàrdia Civil
Un dels aparells agrícoles furtats a Alcàsser (Horta Sud) que ha localitzat la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha denunciat un increment de “l’alarma social” per una escalada de robatoris i assalts que els lladres estan perpetrant en el sector agrari de la Comunitat Valenciana. L'entitat ha detectat que, a més de les sostraccions de collites i materials d'instal·lacions de reg que ja denunciaven, ara la gravetat i la freqüència dels delictes s'ha intensificat amb robatoris de tractors, vehicles i maquinària agrícola, alguns d'ells fins i tot a plena llum del dia i amb amenaces de navalla.

L’associació ha posat com a exemple el cas d’un associat de Pedralba (Serrans), Roberto Yuste, que fa dues nits va patir el robatori d'un tractor i una trituradora, el valor econòmic de la qual ascendeix a 50.000 euros. Els lladres van assaltar el magatzem en el qual es trobava la maquinària agrícola, emprada per a les labors del cultiu de cítrics. També van sostraure uns 1.500 litres de combustible emmagatzemats en una cisterna a l'interior de la nau i un compressor d'aire. L’afectat ha lamentat “l’enorme colp” que aquest delicte suposa tant per a la viabilitat econòmica de l'explotació com per a l'estat d’ànim. 

En aquest sentit, AVA-Asaja ha reiterat a la delegació del govern que redoble la vigilància tant en les explotacions agràries com en els punts de recepció de mercaderies suposadament robades. “La delinqüència en el medi rural valencià empitjora la dramàtica rendibilitat dels agricultors i ramaders a causa de l'encariment dels costos de producció, el minvament de collites per les adversitats climàtiques, la falta de solucions contra les plagues i malalties o els danys rècord provocats per la fauna salvatge”, han manifestat.

També et pot interessar

stats