Dos detinguts per furtar maquinària agrícola a Alcàsser i intentar vendre-la en portals de compravenda

La Guàrdia Civil va trobar un tractor i altres aparells agrícoles que intentaven vendre des de Gavarda

Un dels aparells agrícoles furtats a Alcàsser i que ha localitzat la Guàrdia Civil
Un dels aparells agrícoles furtats a Alcàsser que ha localitzat la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones, un home de 40 anys i una dona de 46, acusades de furtar maquinària agrícola a Alcàsser (Horta Sud) i després intentar vendre-la a través d’un portal de compravenda d’articles de segona mà, com ha confirmat la Benemèrita en un comunicat. El jutjat de Picassent els processa pels delictes de robatori, encobriment i falsificació.

L'operació Cortifol va començar després que la Guàrdia Civil rebera diverses denúncies per delictes contra el patrimoni a Alcàsser. L'autor dels furts accedia a les propietats, que estaven protegides amb tanques i cadenats, i s'emportava el material agrícola. Els agents van iniciar la investigació i van identificar diversos anuncis en un famós portal on es venia maquinària agrícola que coincidia amb les característiques de la sostreta a Alcàsser.

Elements per valor superior als 15.000 euros

Els investigadors es van traslladar fins a Gavarda (Ribera Alta), on es venien aquests productes anunciats. La venedora va argumentar que la maquinària li l'havia comprada a un tercer i que pensava que no era sostreta, però la seua versió no va convéncer els agents, que van identificar el material com a robat i el van intervindre.

Entre la maquinària furtada hi havia un tractor d'alta gamma al qual li havien doblegat la matrícula perquè no fora identificat, tres rotovàtors i una cultivadora, valorats en més de 15.000 euros.

També et pot interessar

stats