Cada any es roben 25 milions d'euros al camp valencià

Les associacions d'agricultors reclamen mesures efectives perquè es reduïsquen els robatoris i els llauradors puguen denunciar més fàcilment

Comissió de seguretat de l'àmbit rural a la Comunitat Valenciana celebrada aquest dilluns / À Punt NTC

Cada any es roben 25 milions d'euros al camp valencià. Davant d'aquesta situació, aquest dilluns s'ha celebrat la primera comissió de seguretat de l'àmbit rural postpandèmia en la qual les associacions d'agricultors han reclamat accions efectives que reduïsquen els robatoris al camp i mesures perquè els llauradors puguen denunciar més fàcilment.

És la qüestió de les denúncies la que més preocupa els llauradors. En els últims mesos s'han produït robatoris de cítrics, garrofes, ametles o caquis, entre d'altres.

Mentre els delinqüents cada vegada estan més especialitzats, els propietaris dels terrenys troben més dificultats per a interposar una denúncia.

La delegació del govern a la Comunitat Valenciana parla d'un balanç positiu pel que fa als robatoris en el camp en comparació amb la mitjana espanyola. La delegada, Pilar Bernabé, ha destacat que “a Espanya han augmentat un 9% els delictes el 2022 respecte del 2019, i al nostre territori han baixat un 8%”.

La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola quant a delictes al camp i ramaderia. Però els agricultors alerten d'una situació irreal a causa de la falta de denúncies.

Segons el president la Unió Llauradora i Ramadera, Carles Peris, “les dades no són les reals i són positives, però no ho serien tant si es comptabilitzaren tots els robatoris que no es denuncien”.

És per això, que la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, ha reiterat “la importància que les víctimes d'aquests robatoris denuncien”.

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha demanat que es “coordinen les forces de seguretat per a reduir els robatoris i que l'administració prenga nota de les debilitats en seguretat”.

El treball coordinat en vigilància als camps, però també la necessitat d'obrir noves vies per a denunciar són els principals punts que cal complir en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats