La calor deixa una treva passatgera

En les zones on dimecres les temperatures han estat més altes la baixada pot arribar a ser de deu graus

Un grup de persones es refresquen en una piscina
Un grup de persones es refresquen en una piscina / Kateryna Mostova (Shutterstock)

Després de la jornada de calor extrema de dimecres, aquest dijous els termòmetres baixen vora deu graus a la Comunitat Valenciana i ens deixen un respir enmig d’un estiu de rècord. 

Segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) aquest dijous les temperatures experimentaran una baixada que serà localment notable i menys acusada al litoral sud d’Alacant i nord de Castelló. Aquesta diferència en els termòmetres pot arribar a ser de deu graus en les zones on dimecres han estat més altes i de l’interior nord de Castelló. 

Encara farà calor, sobretot durant el matí, perquè les temperatures costarà que baixen. Però serà una calor molt més suportable, especialment en tots els municipis que dimecres han arribat o sobrepassat els 40 ºC com és el cas de Xàtiva, que ha registrat la màxima més alta de tot Espanya, després de marcar als 42,9 ºC.

La baixada de les temperatures es mantindrà divendres i, en general, tindrem un cap de setmana amb sensació de calor més suportable perquè el vent bufarà moderat a les zones litorals. Concretament, la previsió és que les temperatures màximes de divendres i dissabte estiguen en general entre els 29 ºC i els 34 ºC.

Això sí, sembla que aquests dies de calor més suportable seran només una treva enmig de la calor intensa que es preveu per a la resta del mes que, després d’un juliol que ha batut rècords, ha començat amb els termòmetres ben alts. 

També et pot interessar

stats