Pic de calor aquest dimecres amb temperatures que poden superar els 40 graus

Emergències ha decretat avís extrem per incendis forestals en tota la província d’Alacant i l’interior de la de València

Cap de setmana de calor extrema i tempestes seques
Un jove es refresca amb aigua per a combatre la calor / 'À Punt NTC'

Agost s’estrena en gran amb un augment de les temperatures màximes aquest dimecres, que podrien superar 40 °C en algunes zones de l’interior i el prelitoral de la província de València. La jornada de hui marcarà un pic de calor que anirà donant pas durant els pròxims dies a unes temperatures més suportables.

De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha establit un avís per temperatura màxima de color taronja a l’interior sud i el litoral sud de la província, i és probable que a la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, la Ribera i l’Alt Vinalopó se superen els 40 graus. Així mateix, hi ha avís groc per temperatures màximes a l'interior nord i al litoral nord de València i en tota la província d'Alacant.

A causa de les altes temperatures ha augmentat el risc d’incendis forestals a tota la Comunitat Valenciana, i Emergències de la Generalitat ha decretat avís per risc extrem a tota la província d’Alacant i l’interior de la de València, i per risc alt en la resta del País Valencià. 

Afortunadament, l’oratge ens donarà una treva i dijous es notarà un descens generalitzat de les temperatures, que baixaran fins a 7 °C en 48 hores entre hui dimecres, que serà el dia més càlid de la setmana, i divendres, que serà el més fresc.

No obstant això, aquest descans de la calor serà breu, perquè encara que el cap de setmana a la Comunitat Valenciana serà relativament fresc, a partir de la setmana vinent els termòmetres tornaran a pujar amb força, començant per l’interior. 

També et pot interessar

stats