Bravo destaca que 24 ofegaments des de principi d'any "són xifres inassumibles"

Amb la campanya Platges Segures, la Generalitat pretén conscienciar de ser més responsables dins de l'aigua. Va dirigida als banyistes, en especial joves i majors, que són el perfil amb més ofegaments

Bravo presenta la campanya Platges Segures
Bravo presenta la campanya Platges Segures / Twitter: @GVAturisme

Enguany ja han perdut la vida 24 persones a les platges de la Comunitat Valenciana i molts d'aquests ofegaments es podien haver evitat. Amb la campanya de prevenció Platges Segures, presentada aquest dilluns a València, la Generalitat pretén conscienciar la societat de ser més responsables dins de l'aigua. Però alguns sectors de Salvament veuen insuficient aquesta campanya.

Amb l'eslògan "No et desbarates l'estiu. Volem tornar a veure't", la campanya mostra imatges de diversos accidents que representen els perfils més comuns de víctimes d'ofegaments: joves i majors de 60 anys.

És el missatge amb què la Generalitat pretén conscienciar la ciutadania que banyar-se a la mar comporta perills que poden acabar amb un desenllaç fatal si no s'atenen les recomanacions.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que l'objectiu és "encendre aquest interruptor mental que detinga les imprudències i apel·le a la consciència sobre la necessitat de conéixer els riscos que existeixen a les zones de bany".

Bravo ha explicat que l'administració ha "redoblat esforços" per a "vetlar per la seguretat de les nostres zones de bany" i conscienciar la ciutadania dels perills. Per a la consellera, 24 persones mortes per aquesta causa en les costes valencianes "són xifres inassumibles, no podem permetre'ns ni una víctima més".

La campanya, en diversos idiomes i plataformes de difusió, va dirigida als banyistes, en especial joves i majors, ja que són el perfil de gent que més ofegaments pateix.

Pel que fa al rescat, la resposta amb drons s'amplia de deu municipis a vint, però aquestes mesures que continuen sent insuficients per als responsables en formació de socorrisme. Des de la Federació de Salvament i Socorrisme demanen més control i més reforços.

On sí que s'ha reforçat el personal és al servei del 112, i s'ha activat un enllaç per a poder consultar l'estat de totes les platges.

La Comunitat Valenciana és el territori on més ofegaments es produeixen de tot l'Estat, i en el 72% dels casos ocorren en espais on no hi ha socorrista o està fora de l'horari de vigilància.

També et pot interessar

stats