La Comunitat Valenciana, la segona autonomia amb més persones ofegades enguany

El mes de maig ha sigut el més tràgic des del 2016 al conjunt d’Espanya i els espais aquàtics han causat la mort d'una trentena de persones

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia on més persones han mort ofegades enguany. Els espais aquàtics s’han emportat la vida de 18 de les 83 persones que han mort per ofegament al conjunt d’Espanya aquest 2022. És el tràgic balanç que ofereix la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

El mes de maig que deixem enrere s’ha convertit en un dels més tràgics a tot Espanya pel que fa a aquesta causa de defunció. Des del 2016 no morien tantes persones ofegades, un total de trenta, a tot l’Estat en un mes de maig. La Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme adverteix que aquesta xifra suposa més del doble de les que van morir per la mateixa causa l’any passat. El maig del 2021 van faltar 14 persones ofegades.

De les 83 morts per ofegament que hi ha hagut a Espanya des del principi del 2022, 20 s'han produït a les Illes Canàries, seguides de Comunitat Valenciana, amb 18; Andalusia, 12; Balears, 7; Catalunya i Galícia, 6 en cada comunitat; País Basc, 4; Astúries, 3; Castella i Lleó, 2; i Cantàbria, Aragó, Madrid, Múrcia i Extremadura, un cas en cadascuna.

Es dona la circumstància que 6 de les 30 morts al maig es van registrar en rius (20% del total), mentre que 3 van tindre lloc en piscines i 21 en altres espais aquàtics. En 14 dels casos que van acabar amb aquest trist desenllaç no hi havia vigilància.

Per al director de Prevenció i Seguretat i portaveu de la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Francisco Cano, la xifra de maig "hauria de portar a fer una profunda reflexió" sobre si el problema dels ofegaments als espais aquàtics "serà, de nou, el gran oblidat de les institucions públiques dins de les causes evitables de mort".

A parer seu, "la forma en la qual la societat ha afrontat l'eixida de les mesures restrictives adoptades durant la pandèmia pot estar darrere d'aquesta xifra".

També et pot interessar

stats