Alfafar tindrà la primera piscina amb un sistema de geolocalització per a previndre ofegaments

La ubicació es registra en les ulleres de busseig i si el programari detecta que l'usuari passa massa temps submergit envia una alarma a una polsera que porta el socorrista

El sistema Nagi Smartpool, instal·lat en les ulleres de bussejar
El sistema Nagi Smartpool, instal·lat en les ulleres de bussejar / Ajuntament d'Alfafar

La primera piscina valenciana que utilitzarà un sistema de prevenció d'ofegaments a través de la geolocalització en temps real estarà a Alfafar. El municipi ha decidit incorporar aquesta innovadora tecnologia per a augmentar la seguretat en aquest tipus de recintes aquàtics, que l'any passat registraren el 13% de les víctimes mortals per ofegament de tot el territori.

El dispositiu, desenvolupat per l'empresa valenciana Zonyx, s'anomena Nagi Smartpool i s'ha instal·lat en la piscina del complex esportiu municipal, explica l'Ajuntament d'Alfafar en un comunicat aquest dilluns. El funcionament és senzill: la ubicació es recull a través d'un xicotet aparell que duu el nadador o nadadora en les ulleres de bussejar. Si detecta que la persona passa submergida més temps del que està estipulat, envia un senyal d'alarma al socorrista en forma de vibració, que arriba a un rellotge intel·ligent que porta en la mà.

SUMA Fitness Club posarà en marxa el nou sistema de seguretat en els pròxims cursos de natació preescolar i escolar impartits a la piscina municipal. Serà pionera a la Comunitat Valenciana i la segona de tot Espanya a fer-ho.

L'Ajuntament destaca que el dispositiu també té més avantatges a escala d'usuari. Per exemple, permet saber en temps real la xifra de llargs realitzats, els metres recorreguts o el temps que fa que nada i està de descans. Aquesta informació, remarca el consistori "augmentarà la qualitat de l'entrenament i l'experiència del servei de natació".

També et pot interessar

stats