La bioplanta de Caudete de las Fuentes, centre de referència en la lluita contra les plagues

Agricultura ampliarà la planta perquè puga doblar la producció i incorporar més insectes

La bioplanta de Caudete de las Fuentes, centre de referència en la lluita contra les plagues

La mosca del mediterrani, o mosca de la fruita, és una plaga que no dona treva. Cada dia se sobrevola el camp valencià amb unes avionetes que amollen, de manera massiva, mascles estèrils d'aquesta espècie. El mètode redueix un 95% l'ús de pesticides.

Al centre de control biològic de plagues de Caudete de las Fuentes, a la Plana d'Utiel-Requena, es crien les larves d'aquesta mosca. Segons explica Antonio Quintana, director general d’Agricultura, aquesta és la segona planta del món de producció de mosca estèril, amb vora 500 milions de larves a la setmana. 

En els pròxims mesos, la Conselleria d'Agricultura l'ampliarà perquè puga doblar la producció i incorporar altres insectes. Ara es tracten vora 140.000 hectàrees de cítrics de la Comunitat Valenciana. Doblar la producció suposa cobrir la totalitat, i arribar també a altres cultius afectats, com el caqui, la bresquilla o la pera.

A més, l'ampliació de les instal·lacions preveu la cria d'altres elements en la lluita biològica contra les plagues, com el Cryptolaemus i l'Anagyrus. Són dos insectes que actuen contra el cotonet de les Valls (o cotonet de Sud-àfrica), un autèntic maldecap per a l'agricultor valencià.

Prop de 26 milions d'euros dels pressupostos de la Conselleria d'Agricultura es destinen a la sanitat vegetal, 6 més que l'any passat.

La modernització de la bioplanta de Caudete inclou l'ús d'energies renovables per a disminuir al màxim el consum de combustibles fòssils, no respectuosos amb el medi ambient. 

També et pot interessar

stats