Benidorm renuncia a les banderes blaves

La capital del turisme ha decidit no optar a rebre aquesta certificació perquè les obres al passeig marítim impedeixen concedir el distintiu

Benidorm no lluirà cap bandera blava aquest estiu / À Punt NTC

L'Ajuntament de Benidorm (Marina Baixa) no optarà enguany a rebre les banderes blaves que distingeixen les platges europees amb millor índex de qualitat. El consistori ha pres aquesta decisió a causa de les obres que estan executant-se a les platges del municipi, concretament la renovació de la catenària de la platja de Llevant i la instauració de la zona de baixes Emissions a la platja de ponent, que impedirien la concessió del distintiu, tal com ha explicat aquest divendres la regidora de Turisme, María Gómez, a À Punt NTC

No serà el primer any que la platja de Ponent no tinga aquesta bandera, ja que l'any passat es va quedar sense aquest reconeixement degut a les diferències en els mesuraments que es feren sobre la qualitat de l'aigua.

Per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, que atorga les distincions des de fa quatre dècades, José Palacios admet que lamenten l'absència de Benidorm, però recorden que la participació de les localitats és voluntària. "Ens apena, però no prendrem cap tipus de represàlia ni acció".

En qualsevol cas, la bandera blava no és l’únic distintiu que llueix Benidorm. Les seues platges reben cada any moltes altres distincions que en certifiquen la qualitat.

També et pot interessar