Benidorm recorrerà després de perdre la bandera blava de la icònica platja de Ponent

L’Ajuntament lamenta que només una analítica realitzada al juny de l'any passat afecte el còmput de la resta de les obtingudes

Imatge d'arxiu de la platja de Ponent de Benidorm
Imatge d'arxiu de la platja de Ponent de Benidorm / Shutterstock

L'Ajuntament de Benidorm recorrerà contra la pèrdua de la bandera blava en la seua icònica platja de Ponent, que no tindrà aquest estiu l’ensenya per "un valor puntual en un paràmetre de l'any 2021".

En un comunicat, el consistori ha lamentat que una analítica realitzada a mitjan juny de l'any passat en un punt de la platja afecte el còmput de la resta de les obtingudes i ha anunciat que presentarà al·legacions contra la decisió de la Federació Europea d'Educació Ambiental (FEE), que és l'organisme que certifica l'excel·lència de les platges.

"Les mostres i analítiques realitzades pel laboratori municipal en aquestes dates certifiquen que el resultat obtingut per la FEE en una de les dues zones analitzades és puntual i aïllat", ha assegurat la regidora de Platges, Mónica Gómez, que ha afegit que la costa de Benidorm està auditada de manera constant per diferents organismes que compleixen les certificacions de qualitat més exigents.

L'Ajuntament insisteix que les tres platges del terme compten, des de fa més d'una dècada, amb la Q de Qualitat (ISO 13009), des del 2003 amb l'ISO 9001 i 1400, i des del 2010 compleixen el reglament EMAS, així com que estan reconegudes amb el distintiu de qualitat Sicted i l'any passat van obtindre el segell Safety Beach. 

Aquest dimecres s’ha donat a conéixer el llistat de platges que han obtingut el certificat de bandera blava i, de nou, la Comunitat Valenciana torna a liderar el rànquing a Espanya amb 139. Són dos més que l'any passat i quatre han rebut la distinció per primera vegada en la seua història. 

També et pot interessar

stats