Barxeta i Llanera de Ranes, sense poder retirar diners del banc en quasi tota la setmana

Primer va tancar l’oficina bancària i ara han llevat el caixer automàtic. Sols tenen una oficina itinerant dos dies a la setmana.

VÍDEO | Barxeta i Llanera de Ranes, sense poder retirar diners del banc en quasi tota la setmana

Traure diners del banc és missió impossible en alguns municipis de la Costera, com Barxeta i Llanera de Ranes, la major part de la setmana. Aquests pobles, amb més d’un miler d’habitants, primer van perdre les oficines bancàries i ara també els caixers automàtics.

Els dispensadors automàtics d’aquests dos pobles han deixat d’estar en funcionament aquesta setmana. Si el veïnat vol retirar diners o fer alguna altra gestió presencial, l’única entitat bancària que treballava al municipi els ofereix un autobús sucursal que els atén el dimecres durant tres hores i el dijous tot el dia, una alternativa que no agrada al veïnat.

Lamenten que no sols tenen menys disponibilitat per a fer les gestions bancàries, sinó que a més són atesos en un camió adaptat i han de fer cua al carrer. Un servei que no consideren adequat per a atendre els clients.

El mateix ocorre a Llanera de Ranes. Allí l’Ajuntament li va oferir a l’entitat un espai per a mantindre el caixer però, a pesar de l’oferiment, el banc ha retirat el caixer, com explicava l'alcalde a À Punt.

L'Ajuntament de Barxeta ja ha anunciat, a través de les xarxes socials, que deixarà de ser client de l'entitat com a protesta per aquesta decisió.

La falta de caixer i d’oficina afecta, sobretot, el veïnat més major del poble, que té més dificultat per a desplaçar-se als pobles pròxims per tal de fer les gestions bancàries. Per això, els ajuntaments de Barxeta i la Llosa de Ranes no descarten mobilitzar-se els pròxims dies per a demanar un servei bancari adequat.

També et pot interessar

stats