Els barris de la Saïdia i Ciutat Vella lideren les sancions de l’Ajuntament de València als pisos turístics il·legals

Només en els primers quatre mesos de l'any s'han posat les mateixes multes (166) que el 2022 i el 2023 junts

Sancions de l'Ajuntament de València als pisos turístics il·legals / À Punt NTC

L'Ajuntament de València ha donat a conéixer este divendres les dades de les primeres multes contra els pisos turístics il·legals de la ciutat. Entre gener i març d'enguany, la policia ha emés 166 sancions a pisos turístics. En concret, es tracta d'ordes de tancament i cessament de l'activitat d'estos apartaments.  

Les sancions es reparteixen per 34 barris de València; ara bé, el rànquing es troba al barri de la Saïdia amb 47 sancions, Ciutat Vella amb 40 i Marítim amb 24. Estes sancions evidencien que els pisos turístics il·legals estan convertint-se en un problema per a la ciutat. Només en els primers quatre mesos de l'any s'han posat les mateixes multes que el 2022 i 2023 junts

El veïnat demana urgència en la proposta de solucions

El malestar veïnal a València contra la proliferació de vivendes turístiques és ben palpable. Al carrer ja s'estan produint accions concretes que els propietaris dels apartaments qualifiquen de vandalisme intolerable. Les associacions de veïns les rebutgen, però demanen a l'Ajuntament que hi pose solució de manera urgent. 

Al barri del Cabanyal han començat a aparéixer pintades que identifiquen els llocs on hi ha una vivenda turística. Però no és l'única acció recent, ja que l'Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar també ha publicat una col·lecció fotogràfica en les façanes dels apartaments que denuncia l'emergència residencial que pateix el barri. “L’administració també ha de perseguir estes associacions que, a més, han pujat vídeos a les xarxes socials firmant els actes”, manifesta el president de l’Associació Valenciana de Propietaris d’Apartaments Turístics, Eric Sanjaime. 

Un vídeo recull la nit en què van apegar cartells identificatius al barri del Cabanyal. A més, l'Associació de Propietaris d'Apartaments Turístics denuncia atacs en les seues propietats, en concret, gent escopint a les façanes o posant cola en els panys de les cases. Són fets que han passat fa pocs dies a Patraix. Les xarxes socials d'un conegut restaurant de la zona publicava el missatge on denunciaven que, per segona vegada, havien hagut d'ajudar a algú perquè li havien posat silicona al pany de l'apartament.

Mentre els propietaris comencen a blindar les seues vivendes, la Federació d'Associacions Veïnals de València insta l'Ajuntament a l'acció. Demanen, primer, una moratòria, i després, una ordenança que regule el sector i que tinga en compte el concepte de càrrega turística. Proposen també regular les distàncies entre apartaments turístics ubicats en planta baixa per a evitar danyar el teixit comercial dels barris.

També et pot interessar

stats