Barceló: “No estem en la quarta onada, però les dades indiquen que estan pujant els contagis”

La titular de Sanitat Universal atribueix el repunt de contagis entre els joves al fet que no estan encara vacunats i a l’augment de la mobilitat 

La consellera de Sanitat Universal durant la seua intervenció, aquest dijous, en el Foro Alicante
La consellera de Sanitat Universal durant la seua intervenció, aquest dijous, en el Fòrum Alacant / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha descartat aquest dijous que la Comunitat Valenciana estiga travessant la quarta onada de la pandèmia, ara bé, ha advertit que “les dades ens indiquen que estan pujant els contagis” i que caldrà observar els indicadors de la situació epidemiològica per a determinar cap a on avança la Comunitat Valenciana. La responsable de la sanitat valenciana feia aquestes declaracions en el Fòrum Alacant, on ha intervingut aquest dijous. 

A pesar que la consellera ha assegurat que “no estem contemplant la quarta onada”, sí que ha admés que “les xifres estan advertint que podem anar creixent i passar la fase de risc baix”, situació en la qual encara està la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha apuntat que “molts factors aniran indicant la situació”, i entre aquests ha citat les hospitalitzacions, la positivitat de les proves, l’ocupació de les UCI o la presència de variants del virus. 

En la seua intervenció a Alacant, la responsable de Sanitat Universal també ha afegit que la majoria dels contagis diagnosticats al nostre territori se concentren en la franja d’edat de 15 a 29 anys i que el 63% dels brots es manifesten en l’àmbit social. Un 28% més dels contagis se situen en l’àmbit familiar. Per a la consellera, els contagis s’han traslladat als més joves perquè els més majors ja s’han protegit amb la vacuna. 

Així mateix, Barceló ha atribuït la pujada de contagis de juny, un mes que s’ha tancat amb un miler més de casos dels confirmats que al març (quan es va invertir de tendència l'alça), a l’augment de la mobilitat, les relacions socials i la fatiga pandèmica que està mostrant part de la societat. 

També et pot interessar

stats