La Comunitat Valenciana registra 618 contagis, la xifra més alta de casos diaris dels últims 4 mesos

Puja la pressió hospitalària, amb 129 persones ingressades als centres sanitaris valencians

Diverses persones passegen pel centre de València sense mascareta
Diverses persones passegen pel centre de València sense mascareta / Ana Escobar (Efe)

Els casos de coronavirus continuen pujant a la Comunitat Valenciana. Aquest dimarts, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 618 contagis en les últimes 24 hores, la xifra més alta de casos diaris a la Comunitat Valenciana dels últims 4 mesos. 

Per a trobar un registre similar ens hem de remuntar al 25 de febrer, quan es van notificar 612 positius en només un dia. En aquell moment es vivien els pitjors moments des de l’inici de la pandèmia, amb severes restriccions que limitaven les relacions socials, la mobilitat i l’activitat de la restauració i l’oci nocturn.

Llavors, la mitjana mòbil dels contagis era de 800 casos diaris. Ara, amb unes mesures molt menys restrictives i amb la campanya de vacunació que avança dia rere dia, la mitjana dels positius és de 400 positius diaris en l’última setmana. 

A més, Sanitat ha notificat dos brots d’origen laboral: un a València, amb 15 casos associats i un altre a Barx, de deu positius. Tot i això, la consellera Ana Barceló ha ressaltat que el 62% dels focus de coronavirus estan tenint lloc en l’àmbit social, mentre que el 24% dels brots s'originen en l’àmbit familiar i el 8,6% en l’àmbit laboral. 

Puja la pressió hospitalària

L’augment dels contagis durant l’última setmana comença a veure’s reflectit en la pressió hospitalària. Els centres sanitaris valencians tenen en aquests moments 129 persones ingressades per coronavirus, 3 més que en l’última actualització de dilluns. Pel que fa a les unitats de cures intensives, el nombre de malalts creix en 2 pacients, amb 16 persones en vigilància intensiva. 

D’altra banda, la Conselleria ha comunicat 2 defuncions, que corresponen als últims 7 dies. Així, la xifra de persones que han mort des del començament de la crisi sanitària s’eleva fins a 7.452. 

També et pot interessar

stats