Barceló defensa que la parada de Janssen i AstraZeneca no trastocarà la vacunació prevista

Malgrat això, considera que arribar al 70% d'immunitzats al setembre "dependrà del que diga Janssen" i del fet que la resta de laboratoris incrementen els enviaments.

Barceló, aquest dimecres, durant un acte a Alacant
Barceló, aquest dimecres, durant un acte a Alacant / Jorge Gil (Europa Press)

Es manté el calendari de vacunació a curt termini, però a mitjà termini dependrà de com es resolguen els dubtes que han sorgit sobre les vacunes de Jansseni AstraZeneca. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha volgut tranquil·litzar els ciutadans i, en un sentit semblant a les paraules del president Ximo Puig a Madrid, ha remarcat que la situació d'aquestes dues vacunes no altera el calendari previst perquè no hi havia persones citades per a rebre-la, mentre que la "retallada puntual" de la vacuna d'Astrazeneca "tampoc afecta" perquè ja se sabia el nombre de dosi que anaven a arribar per a aquesta setmana i la pròxima.

Barceló, durant un acte a Alacant, ha afirmat que la xifra de vacunes del laboratori Pfizer que arribaran a la Comunitat Valenciana s'ha "incrementat" de 45.000 a 125.000 cada setmana, situació que considera "ens ajudarà a seguir amb el pla programat". No obstant això, preguntada sobre si es manté la previsió d'aconseguir el 70% d'immunització de la població per a finals d'estiu, Barceló ha assegurat que "dependrà de Janssen" i s'ha mostrat "confiada" que Astrazeneca "tornarà a incrementar" l'enviament de dosis després d'aquesta "retallada puntual".

La consellera també ha indicat que esperaran a la decisió que prenga Janssen, ja que, segons les autoritats americanes, "no es prolongarà molt en el temps" perquè la xifra de vacunes que anaven a arribar a Espanya i a la Comunitat Valenciana era "un nombre important". "Dependrà del que diga Janssen, que no crec que tarde molt a pronunciar-s'hi i també de si la resta de laboratoris incrementaran el nombre de dosis que han d'arribar, encara que la retallada d'Astrazeneca ha sigut puntual, per la qual cosa també espere que augmente el nombre de dosis que han d'arribar a l'abril, maig i juny, perquè seran fonamentals", ha detallat.

També et pot interessar

stats