Puig assegura que els experts de la Generalitat aconsellen posar la segona dosi d'AstraZeneca

El president del Consell recorda, en qualsevol cas, que la decisió final correspon al Consell Interterritorial.

Una persona rep la vacuna d'AstraZeneca
Una persona rep la vacuna d'AstraZeneca / Cati Cladera (Efe)

Prevenció i vacunació. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat aquests dos aspectes com a dos cares d'una mateixa moneda amb vista al final de l'estat d'alarma. Puig, que ha acudit a un acte a Madrid, ha admés que en matèria de vacunació "no hi ha un dia de tranquil·litat" però ha remarcat la importància del procés. El president ha dit que en principi "els nostres experts són favorables a la segona dosi", però també ha recordat que aquesta és una decisió que s'ha de pendre en el Consell Interterritorial de Sanitat, del qual formen part totes les autonomies.

Puig ha deixat clar que els experts de la Generalitat consideren que les vacunes d'AstraZeneca i de Janssen també són segures. El president ha remarcat que si hi ha algún problema s'ha de buscar la solució. "Cal vacunar-se i fer-ho amb seguretat", ha incidit el president.

Preguntat pel l'impacte de la decisió de Janssen sobre el calendari de vacunació, el president ha deixat clar que sí que hi pot afectar. Està previst que la Comunitat Valenciana reba dos milions de dosis de la vacuna de Janssen i, per tant, encara que de moment la vacunació continua com estava previst, si la situació no s'aclareix, al final alterarà el calendari previst.

També et pot interessar

stats