Barceló culpa Ribera Salud d'agreujar el conflicte laboral a l'Hospital de Torrevella pel bloqueig en la reversió

Vincula la controvèrsia sobre l'empresa pública de salut a l'obstruccionisme de la concessionària que, assegura, "no està facilitant la informació necessària per a treballar la reversió amb els treballadors"

Protesta del sindicats de la mesa sectorial de Sanitat contra l'empresa pública de salut
Protesta del sindicats de la mesa sectorial de Sanitat contra l'empresa pública de salut / À Punt NTC via @Sanitat_CCOOPV

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha culpat l'empresa concessionària de l'Hospital de Torrevella, Ribera Salud, d'estar agreujant amb la seua falta de col·laboració el conflicte laboral que s'ha obert sobre l'absorció del personal del centre, quan finalitze la concessió el 15 d'octubre.

Barceló ha advertit de la "paralització en què ens té sumida la concessió" i l'ha culpada de no estar facilitant "la informació necessària per a treballar la reversió amb els treballadors". Eixia al pas la consellera de les acusacions de falta de diàleg de la representació sindical, que aquest dijous s'ha concentrat a les portes de la Conselleria per a evidenciar el seu malestar pel projecte de la futura empresa pública de salut, al qual Sanitat estudia associar el personal de la concessió de Torrevella. Els sindicats denuncien que el projecte -que compta amb l'oposició de Compromís i Unides Podem- s'ha volgut tramitar sense debatre's en la taula sectorial de sanitat, en què hi participen. Tanmateix, la consellera ha assegurat que hi ha hagut negociacions continuades amb la junta de personal i les organitzacions sindicals amb representació a Torrevella des del principi.

"Estem posant l'accent en l'instrument [l'empresa pública de salut] i no estem fixant-nos en el fet que la concessió està obstaculitzant el procés i no facilitant la informació" ha explicat la consellera, a preguntes d'un periodista. Barceló ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia ha instat en una resolució recent l'empresa concessionària a complir amb el procés de reversió.

Les organitzacions sindicals asseguren no entendre les presses per crear aquesta nova mercantil "sense que haja existit voluntat de transparència i negociació de bona fe". Acusen la conselleria d'intentar canviar el model sanitari públic a colp de decret llei i insten Sanitat a "abandonar els experiments". Cal recordar que l'empresa pública de salut, un instrument inicialment concebut per a integrar dos serveis externalitzats que tornen a la gestió pública –les ressonàncies i la farmàcia de les residències– s'ha proposat per a resoldre l'absorció del personal de Torrevella.

Puig sobre l'empresa pública de salut: "Després del debat s'han de prendre decisions"

Minuts abans el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit en la via defensada aquest dimecres sobre l'empresa pública de salut, apel·lant a mantindre viu el debat per a aconseguir el màxim consens "sense cap mena de fonamentalisme". Sobre les discrepàncies amb els socis de govern, el cap del govern valencià ja va anticipar el probable ajornament de la tramitació del decret llei de creació de la nova mercantil, que estava previst que s'aprovara aquest divendres en el ple del Consell.

Puig ha manifestat que aquesta empresa és "un plantejament de millora de l'eficiència" però que si "l'instrument troba dificultats" s'hauria d'analitzar per què. No obstant això ha advertit que "després del debat s'han de prendre decisions".

El cap del Consell ha recordat que la discussió ha de tindre en compte que els recursos econòmics són limitats i les normes d'incorporació a la funció pública. També ha advertit que si bé els sindicats "representen els interessos dels treballadors, nosaltres [el Consell] defensem l'interés general".

També et pot interessar

stats