Puig, disposat a ajornar l'aprovació de l'empresa pública de salut "si no hi ha acord"

Compromís i Unides Podem rebutgen absorbir el personal de l'Hospital de Torrevella a través de la mercantil, la creació de la qual s'havia previst aprovar en el ple de Consell de divendres

L'hospital de Torrevella, en una imatge d'arxiu
L'hospital de Torrevella, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El desacord al Botànic manté viu el debat sobre l'empresa pública de salut, l'aprovació de la qual podria ajornar-se més enllà del ple del Consell de divendres, quan s'havia previst votar el decret de creació de la mercantil. En les últimes hores Compromís i Unides Podem han manifestat el seu rebuig a la proposta del PSPV-PSOE d'absorbir a través de la nova empresa el personal de l'Hospital de Torrevella, un servei externalitzat que torna a mans públiques a l'octubre. Com a alternativa proposen un model de gestió directa de la plantilla, com s'ha aplicat en la reversió d'Alzira.

"Sempre busquem l'acord. Si no n'hi ha, s'ajornarà", ha afirmat el president de la Generalitat en una roda de premsa al Palau de la Generalitat.

El cap del Consell s'ha mostrat favorable a continuar negociant per a aconseguir "el major consens possible" amb "tots els interlocutors", des de les formacions polítiques a la representació sindical dels treballadors.

Aquest dijous tots els sindicats de la Taula de Sanitat (CCOO, SATSE, UGT, CESM-SAE, CSIF e Intersindical) es concentraran davant la Conselleria de Sanitat Universal per a protestar contra el decret de creació de l'empresa, que asseguren que no ha sigut negociada en aquest fòrum de mediació sectorial.

"No estem en una posició ni dogmàtica ni fonamentalista, ni en això ni en res" assegura, però, Puig. Segons ha explicat, l'empresa pública –inicialment dissenyada per a absorbir els serveis (i el personal) de les ressonàncies i la farmàcia de les residències, que han tornat a la gestió pública després d'anys externalitzats– s'ha concebut com un instrument per a "millorar de l'acció pública de la sanitat" i "si es considera que no és el camí se'n poden estudiar d'altres."

Els consorcis hospitalaris, fora de l'empresa pública de salut

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha donat a entendre després que la decisió sobre l'instrument que ha de resoldre el futur del personal de l'àrea de salut de Torrevella continua oberta, i ha insistit que el "diàleg és constant" amb tots els actors implicats.

La consellera ha aprofitat la intervenció per a desmentir categòricament la possibilitat d'adscriure a la futura empresa pública de salut els consorcis de salut adscrits a la Generalitat, com l'Hospital General Universitari de València o el Provincial de Castelló. "Ho negue rotundament. Això dels consorcis hospitalaris ni s'està pensant ni s'ha pensat en cap moment", ha dit Barceló.

També et pot interessar

stats