La banca es compromet amb Carlos San Juan a millorar l'atenció al client

Així li ho han comunicat aquest dimarts, després de reunir-se amb ell durant la visita a Madrid, on ha acudit per a registrar al Banc d’Espanya 600.000 signatures que donen suport a la seua campanya 

Carlos San Juan davant la porta del Banc d'Espanya, a Madrid
Carlos San Juan, davant de la porta del Banc d'Espanya, a Madrid / Alberto Ortega (Europa Press)

Les entitats financeres s'han compromés amb Carlos San Juan, l'home de 78 anys que reclama un "tracte més humà" per part dels bancs i promotor de la campanya "Soc major, no idiota" a garantir la millor atenció a totes les persones, incrementant els esforços per a assegurar l'accessibilitat dels serveis i anticipant-li noves mesures amb atenció especial a les persones majors.

Fonts de les associacions bancàries (AEB, CECA i UNACC) confirmen que aquest dimarts han tingut una reunió amb Carlos San Juan durant la visita a Madrid per a registrar al Banc d’Espanya les 600.000 signatures de suport a la campanya que ha aconseguit fins ara, i que durant la trobada, que ha discorregut de manera cordial i pròxima, han tingut ocasió d'escoltar i conéixer en profunditat les seues demandes i les del col·lectiu que representa.

La reunió ha servit per a compartir una anàlisi entorn de les diferents dimensions de la digitalització de serveis, que s'ha intensificat a causa de la pandèmia i que està afectant tant el sector financer com el conjunt dels serveis públics i privats, a Espanya i en el món, segons les mateixes fonts. A més, en el transcurs de la trobada les associacions bancàries han transmés a San Juan "la seua voluntat més ferma i el seu compromís clar" de fer accessibles els serveis i d'adoptar noves mesures orientades a les persones majors.

600.000 signatures per una banca accessible

Carlos San Juan ha fet aquest 8 de febrer el lliurament simbòlic de les 600.000 signatures arreplegades en la campanya "Soc major, no idiota", un acte en què ha agraït la resposta que ha obtingut de la societat, però en el qual ha demanat als bancs i als polítics "mesures urgents" i no "invitacions" plenes de "paternalisme".

La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha avançat a San Juan que per a finals d'aquest mes hi haurà un pla de "mesures eficaces" per a la inclusió financera, amb atenció especial als serveis als majors en les entitats bancàries.

Prèviament, el metge jubilat s'ha reunit amb el secretari general del Tresor, Carlos Cuerpo, a qui ha exposat les seues reivindicacions. Posteriorment s'ha dirigit al Banc d'Espanya per a registrar les signatures aconseguides en la campanya amb Change.org.

També et pot interessar

stats