600.000 firmes per a un tracte més humà als majors en les sucursals bancàries

El valencià Carlos San Juan també lliurarà les firmes, de manera simbòlica, en diverses oficines i en el Banc d'Espanya

Imatge d'arxiu de Carlos San Juan
Imatge d'arxiu de Carlos San Juan / À Punt NTC

L'impulsor de la campanya #SoyMayorNoIdiota, Carlos San Juan, registrarà aquest dimarts en el Ministeri d'Economia 600.000 firmes de suport a la petició d’un tracte més humà en les sucursals bancàries. Tot seguit farà un lliurament simbòlic de les firmes en diverses oficines pròximes i finalitzarà el recorregut amb el registre de les adhesions en el Banc d'Espanya.

Està previst que San Juan entregue les firmes personalment al secretari general del Tresor del Ministeri, Carlos Cuerpo, amb qui mantindrà una reunió per a traslladar l'objectiu d'aquesta campanya, articulada a través de la plataforma Change.org.

El jubilat valencià, de 78 anys, ha dit que aquesta setmana viatja a Madrid per a recordar als bancs, al Ministeri d'Economia i al Banc d'Espanya que ja són 600.000 les persones que demanen millorar l'atenció en les sucursals bancàries. A més, ha anunciat que, encara que en els últims dies s'han anunciat passos importants en aquest sentit, es continuaran recollint firmes "fins que les promeses de canvi es convertisquen en realitat”.

En la reunió que mantindrà en el Ministeri d'Economia, San Juan traslladarà el seu agraïment per l'atenció a la recollida de firmes i pel recent requeriment als bancs de presentar propostes de millora en el termini d'un mes, però insistirà que l’anunci no és suficient i en la necessitat de mesures concretes amb garantia de compliment a curt termini.

En la seua recollida de firmes, el valencià apel·la directament als bancs BBVA, CaixaBank, Santander, Bankinter i Sabadell, dels quals de moment no ha rebut resposta, només la telefonada de dos directius territorials.

"Tinc quasi 80 anys i m'entristeix molt veure que els bancs s'han oblidat de les persones majors com jo", lamenta Carlos en la petició en relació amb l'exclusió que causa en els majors la realització dels tràmits per internet.

En la primera meitat de l'any passat, els cinc bancs espanyols de l'IBEX 35 van guanyar més de 10.000 milions d'euros, per la qual cosa defensa que fer les sucursals més accessibles no sembla una inversió impossible de plantejar.

També et pot interessar

stats