Avís roig al golf de València i Alacant per temperatures que podrien superar els 43 ºC

La resta del territori valencià està en avís taronja i groc per temperatures que poden arribar a 40 graus

Dues persones es refresquen en una font del centre de València
Dues persones es refresquen en una font del centre de València / Ana Escobar (Efe)

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’avís nivell roig per calor al litoral sud de València i Alacant de cara a aquest dissabte per temperatures que podrien superar els 43 graus en diversos municipis de la Comunitat Valenciana.

La resta del territori està en avís taronja i groc per temperatures màximes de 40 graus, segons els avisos meteorològics que recull l'Aemet.

La pitjor part de l'onada de calor que afecta aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana i part de la península Ibèrica s'espera aquest dissabte al golf de València i –a Alacant– al Baix Segura i la Vall del Vinalopó. Quant a l'interior, s'esperen temperatures que podrien pujar a 43 al voltant de Xàtiva, que aquest divendres ha marcat la temperatura rècord d’Europa, amb 45  ºC.

Davant d'aquesta situació, la Generalitat ha decidit tancar aquest cap de setmana els parcs naturals situats en terreny forestal, 17 dels 22 de la Comunitat Valenciana, davant del risc d'incendis derivats de l'onada de calor, a més de reforçar la vigilància per aire amb mitjans aeris que faran rutes preventives.

També et pot interessar

stats