Xàtiva supera la marca dels 45 °C per primera vegada en l'estiu d'enguany

Altres temperatures destacables de hui són els 44,8 °C de Canals, els 44,6 °C de Sumacàrcer i els 44 °C d'Anna

Vista de Xàtiva des del castell
Vista de Xàtiva des del castell / Ajuntament de Xàtiva

L'onada de calor ja es nota de valent. Per primera vegada en l'estiu d'enguany hem arribat a 45 °C (més concretament, 45,1°C). Ha sigut a Xàtiva, la capital de la Costera, una de les zones més càlides del país. Molt prop queden, això sí, els 44,9 °C registrats el 25 de juliol a Oriola, segons dades de l'Aemet.

I és que el d'enguany és l'estiu més càlid des que hi ha registres. Altres temperatures destacables de hui són els 44,8 °C de Canals, els 44,66 °C de Sumacàrcer i els 44 °C d'Anna.

Demà, atenció, perquè les temperatures continuen pujant, especialment a les comarques d'Alacant i al litoral de Castelló. Novament, estem davant de valors màxims de 40 °C a 44 °C al centre i al sud. Sembla que a partir de diumenge les temperatures començaran a baixar, però serà un descens molt lent i, de fet, gran part de la setmana que ve tornarà a ser més càlida del que és normal.

La Generalitat ha decretat el nivell de preemergència 3 per a fer front a aquesta onada de calor. La decisió implica, entre altres mesures, el tancament de la majoria de parcs naturals amb espais forestals que comporten risc a partir de les elevades temperatures. Ho ha anunciat el president, Ximo Puig, en una roda de premsa posterior a la reunió urgent de coordinació que ha tingut lloc aquest divendres a l'Ajuntament de Dénia per a preparar el dispositiu preventiu de cara a aquest episodi meteorològic excepcional.

També et pot interessar

stats