Puig convoca una reunió d'urgència per la nova onada de calor

Es preveu que aquest dissabte se situe entre els quatre dies més càlids en la Comunitat Valenciana des d’almenys 1950

Una dona es tapa el cap amb un ventall per a protegir-se de les altes temperatures
Una dona es tapa el cap amb un ventall per a protegir-se de les altes temperatures / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat una reunió "d'urgència" amb tots els departaments amb competències de Sanitat, Emergències i Medi Ambient per a coordinar una resposta de cara a l'onada de calor i la previsió d'altes temperatures. En alguns punts de la Comunitat Valenciana es podria arribar a 42 graus al llarg del cap de setmana. 

La cita tindrà lloc aquest divendres a l'Ajuntament de Dénia (Marina Alta) i l'objectiu de la mateixa és donar una "resposta preventiva, tant a nivell sanitari, ambiental i d'emergències", segons han informat des de Presidència, al mateix temps que han ressaltat que les altes temperatures "comporten un risc per a les persones i al mateix temps eleven el risc d'incendis".

La trobada estarà presidida pel cap del Consell, Ximo Puig, i també assistiran, en aquest cas telemàticament, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El dissabte més càlid des del 1950

La Comunitat Valenciana es prepara per a viure un cap de setmana molt càlid amb temperatures que aquest divendres aconseguiran els 38-40 graus, i que localment podran escalar fins als 42 graus en algunes zones de la província de València. A la calor podrien acompanyar-li tempestes que en general seran de poca precipitació o seques, però que poden desembocar en una situació "molt adversa", segons ha advertit l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A més, es preveu que aquest dissabte se situe entre els quatre dies més càlids en la Comunitat Valenciana des d’almenys 1950. Des d’Aemet asseguren que "no hi ha precedents" d'una primera quinzena d'agost tan càlida que serà, "amb diferència", la més calorosa del mig segle.

També et pot interessar

stats