Dos autobusos es dirigeixen a Roma per a recollir els 60 alumnes d'un col·legi d'Alacant

La suspensió de vols entre Itàlia i Espanya per la complicació de la situació del coronavirus impossibilita la tornada a casa.

Aeroport de  Fiumicino a Roma, en una imatge d'arxiu
Aeroport de Fiumicino a Roma, en una imatge d'arxiu / Yara Nardi (Reuters)

Dos autobusos es dirigeixen a hores d’ara a Roma per a recollir els seixanta-dos alumnes de primer i de segon de batxillerat (16 i 17 anys) i cinc professors del col·legi Calasancio d'Alacant, que han quedat bloquejats en un hotel de Roma. S’havien quedat sense poder eixir de la capital italiana per la suspensió dels vols entre Itàlia i Espanya a causa de l’expansió del coronavirus.

Dimarts, el grup va voler avançar la tornada pel tancament de museus i de recintes turístics, però no va poder. Davant aquesta situació, l'agència que ha organitzat el viatge dels alumnes ha contractat els autobusos que van eixir anit cap a Roma. Està previst que arriben a Roma en les pròximes hores i que dissabte al matí el grup estiga a Alacant.

El president de l'associació de pares d'alumnes d'aquest col·legi concertat, Vicente García, ha assenyalat que cap dels estudiants presenta signes de contagi de coronavirus i es troba "correctament" atés en un hotel de Roma, on van arribar diumenge en viatge d'estudis per a tornar a Alacant demà divendres.

Situació "rocambolesca"

Segons el president de l'AMPA, és una situació "rocambolesca" que provoca en els pares "una preocupació important perquè no hi ha possibilitat d'anar a buscar-los ni que puguen vindre de manera ràpida".

El propòsit dels pares és accelerar la tornada tant com puguen perquè creuen que, com menys temps estiguen allí, menys risc hi ha que es contagien de coronavirus, encara que ha afegit que són conscients que el Covid-19 també està present a la ciutat d'Alacant, on ja hi ha casos.

També et pot interessar

stats