Augmenten a quinze les denúncies contra un docent d’Alaquàs per fer ‘teràpies’ de conversió durant trenta anys

Els casos, compilats per 'Levante-EMV', comencen el curs 1991-1992 i el més recent és de fa tres anys

Façana del col·legi Mare Josefa Campos
Façana del col·legi Mare Josefa Campos
09 de juliol 2024 - 09:32

Des que diumenge el diari Levante-EMV va publicar les denúncies d'antics alumnes del centre concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs (Horta Sud) contra un docent per presumptes teràpies de conversió sobre menors que considerava homosexuals, deu persones més han fet arribar al mitjà testimonis que narren abusos per part d'este mateix home (identificat amb les inicials F. M.).

En un dels casos, l'exalumne assegura que el docent li va dir a la mare que havia d'anar a la psicòloga del centre i "posar-li unes injeccions per ser efeminat". Esta acusació va en la línia d'una altra en què s'assegura que l'home va plantejar a un estudiant prendre's una pastilla "per a curar l'homosexualitat".

Este testimoni també explica que estes accions no només es dirigirien contra xics que identificava com a gais, sinó que també ho feia amb les xiques que "podien semblar lesbianes". Moltes de les persones que han denunciat els fets han explicat al diari que continuen tenint problemes de salut mental arran d'esta experiència.

La Conselleria d'Educació va anunciar este dilluns que traslladarà a la Fiscalia l'informe elaborat per la Inspecció Educativa sobre els fets denunciats i l'Arquebisbat de València ha anunciat que també investigarà "les actuacions que s'han conegut".

També et pot interessar

stats