Investiguen un docent d'un centre d'Alaquàs, denunciat per practicar 'teràpies' de conversió sexual

Un dels cinc denunciants relata que el docent li va arribar a oferir una pastilla "per a curar l'homosexualitat"

Façana del col·legi Mare Josefa Campos
Façana del col·legi Mare Josefa Campos / À Punt NTC

Inspecció Educativa de la Generalitat Valenciana investiga els fets denunciats per diversos alumnes amb relació a les presumptes teràpies de conversió sobre estudiants homosexuals per part d'un professor d'un centre concertat de València.

Cinc alumnes de diferents edats, de fins a 27 anys, han presentat una denúncia davant d'Inspecció de la Conselleria d'Educació contra un docent del centre concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs per sotmetre'ls a "teràpies de conversió sexual" durant la seua etapa escolar, segons ha avançat Levante-EMV este diumenge.

La Conselleria d'Educació ha confirmat a À Punt Notícies que Inspecció Educativa va rebre la denúncia el passat dijous i que el servei ha començat a recopilar informació i a investigar els fets per a elaborar un informe sobre el tema.

Educació expressa el seu "respecte màxim" a la denúncia dels estudiants i ha reiterat el seu compromís amb la igualtat de tracte a totes les persones, sense importar la condició sexual.

Segons relata a Levante-EMV un dels denunciants, el docent va intentar sotmetre'l a "teràpies de conversió" en horari lectiu per sentir-se atret per una persona del seu mateix gènere, mentre que un altre assegura que li va arribar a oferir una pastilla "per a curar l'homosexualitat".

El col·legi es reuneix dilluns per a prendre mesures

Els responsables del col·legi es reuniran este dilluns de matí per a decidir quines mesures prenen al respecte. Així ho ha confirmat l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, a Levante-EMV, que a més ha demanat que el centre li transmeta la decisió que es prenga.

A més, segons el mateix diari, Saura ha reconegut que "sempre ha tingut dificultat" per a poder impartir les sessions de formació en educació sexual que ofereix l'Ajuntament al centre Mare Josefa Campos.

PSPV i Compromís demanen que s'aparte immediatament el docent

El secretari d'LGTBI i Diversitat del PSPV-PSOE, Antoni Benito, exigeix que el Consell garantisca el compliment de la llei LGTBI valenciana i estatal que prohibeix este tipus de "teràpies de conversió". Benito ha instat les conselleries d'Educació i d'Igualtat a realitzar “una investigació en profunditat sobre l'existència d'estes pràctiques”

Per la seua banda, el diputat de Compromís i portaveu en polítiques LGTBI, Francesc Roig, ha exigit a la Conselleria d’Educació que aparte de forma immediata el docent. "No podem permetre que un docent homòfob continue arruïnant la vida dels seus alumnes”, ha afegit.

Tant PSPV com Compromís han recordat que les teràpies d’aversió estan prohibides des de l’aprovació de la llei valenciana LGTBI que en l'article 7 estableix la prohibició de “la pràctica de mètodes, programes i teràpies d’aversió, conversió o contra condicionament destinades a modificar l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere de les persones”.

També et pot interessar

stats