Educació trasllada a Fiscalia un informe sobre les denúncies per ‘teràpies' de conversió a Alaquàs

L’Ajuntament manifesta el rebuig a pràctiques “totalment inacceptables i reprovables” i convoca un Consell Escolar Municipal extraordinari

Façana del col·legi Mare Josefa Campos
Façana del col·legi Mare Josefa Campos / À Punt NTC

La Conselleria d'Educació traslladarà a Fiscalia l'informe elaborat per Inspecció Educativa sobre els fets denunciats per diversos alumnes amb relació a les presumptes teràpies de conversió sobre estudiants homosexuals per part d'un professor del centre concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs (Horta Sud).

Així ho ha anunciat este dilluns el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, que ha remarcat que “la llei s’ha de complir” i que si els fets són certs, serien constitutius de delicte. Ara, ha explicat, serà un jutjat l'encarregat de decidir si s'han d'obrir diligències "i actuar ja en un sentit o l'altre".

L'Arquebisbat de València ha anunciat que també investigarà "les actuacions que s'han conegut", tot i que ha matisat que  "no consta que s'hagen realitzat pràctiques d'este tipus" en el Centre d'Orientació Familiar (COF). Este no és un organisme oficial de la Diòcesi, sinó una associació pública de fidels.

El consistori convoca un Consell Escolar Municipal extraordinari

De vesprada, en un comunicat, l’Ajuntament d’Alaquàs ha manifestat el rebuig per pràctiques “totalment inacceptables i reprovables” com són les teràpies de conversió i ha volgut transmetre la seua solidaritat a les víctimes, a les quals ha posat a disposició els serveis d’orientació jurídics i psicològics amb els quals compta. Així mateix, ha convocat un Consell Escolar Municipal extraordinari per a aprovar una declaració en defensa de la igualtat i la diversitat. “Valorem positivament la decisió de la Conselleria d’Educació d’elevar estos fets a la Fiscalia perquè faça una investigació en profunditat i es depuren les responsabilitats corresponents”, han conclòs. 

També et pot interessar

stats