Atraca al port de València el creuer més gran del món

Wonder of the Seas té capacitat per a 7.000 passatgers, que poden gaudir a l'interior de concerts, comerços, espectacles acrobàtics, gimnàs i un saló de videojocs

El creuer Wonder of the Seas, aquest dissabte a València
El creuer Wonder of the Seas, aquest dissabte a València / À Punt NTC

València és una de les destinacions preferides dels creueristes durant el cap de setmana. Aquest divendres el port va rebre quatre grans vaixells de passatgers i aquest dissabte n'han arribat dos més.

Un és el Wonder of the Seas, que opera Royal Caribbean, causa una impressió especial per la grandària i les luxoses instal·lacions i serveis que ofereix. I és que es tracta del creuer més gran del món, de 362 metres d'eslora i 64 metres de mànega, amb capacitat per a 6.988 passatgers i 2.300 tripulants, i al voltant de quaranta restaurants i bars dins.

Els passatgers que viatgen en el Wonder of the Seas tenen a l'abast qualsevol activitat en què puguen pensar. L'entreteniment és un dels punts forts del vaixell, amb espectacles musicals, de comèdia, acrobàtics, esportius, sobre gel, concerts de rock i karaoke.

El creuer Wonder of the Sea, el més gran del món
El creuer Wonder of the Sea, el més gran del món / Royal Caribbean

Els adults poden relaxar-se al balneari i el solàrium i viure la nit al casino, però els menuts de la casa també tenen una infinitat d'activitats amb què passar el temps. Des de sala de videojocs, tirolina i tobogans aquàtics fins a parcs, carrusels i un camp de minigolf.

Per als esportistes també es disposa d'un gimnàs, classes de fitnes, una pista esportiva, escalada i un simulador de surf. A més, el creuer alberga un ampli ventall de restaurants, cafeteries i comerços per a tots els gustos.

Els creuers: beneficis econòmics a canvi d'una alta contaminació

Embarcacions com el Wonder of the Seas són benvingudes per cert tipus de turistes, però també són molt criticades per les organitzacions ecologistes i el veïnat de les destinacions.

La contaminació és la principal causa de rebuig de la circulació dels creuers. Segons un informe de l'organització Transports and Environment, els que van atracar als ports espanyols el 2019 van emetre cinc vegades més òxid de sofre que tot el parc automobilístic del país.

A més, els barris dels ports denuncien els inconvenients que comporta aquest tipus de turisme, ja que els visitants deixen poca despesa, però aporten una gran pressió als serveis del municipi, deixen fem i produeixen molèsties.

També et pot interessar

stats