Cada creuer que atraca a Alacant deixa almenys 200.000 euros de benefici a la Comunitat Valenciana

Per a l’any que ve, ja hi ha previstes 63 escales a la ciutat, el que suposaria superar les xifres prèvies a la pandèmia

Dos dels barcos atracats aquest dilluns al port d'Alacant
Dos dels barcos atracats aquest dilluns al port d'Alacant / Jose Coloma

Cadascun dels creuers que atraca al port d’Alacant deixa entre 200.000 i 300.000 euros de benefici a la ciutat i els pobles de la província. Són les estimacions de Francesco Balbi, director de la terminal de creuers d'Alacant, on aquest dilluns fan parada dos grans barcos amb vora 4.000 turistes entre els dos. 

El turisme de creuers es recupera a poc a poc i, al nostre territori, cada vegada està més prop de les xifres prèvies a la crisi oberta per la pandèmia, com ha admés Balbi en declaracions a À Punt. Només aquest octubre, 15 creuers faran escala a Alacant. Quan acabe l’any, un any en què el turisme encara ha funcionat a mig gas, hauran passat per aquesta ciutat 37 creuers. 

Pel que fa a l’any que ve, les previsions de la terminal de creuers d’Alacant són encara millors. A hores d’ara ja hi ha previstes 63 escales, una xifra que representaria superar les parades de creuers que va registrar Alacant el 2019, abans que esclatara la pandèmia. 

Aquest dilluns, de fet, han arribat dos creuers a la terminal alacantina. A bord hi havia vora 4.000 turistes, alemanys i nord-americans majoritàriament, segons ha confirmat a À Punt Francesco Balbi. El degoteig d’aquests vaixells comença a ser freqüent al port alacantí, després de mesos amb les terminals buides de barcos de passatgers de grans dimensions. Aquest dimarts la ciutat rebrà un nou creuer, divendres n'aplegaran dos més i diumenge un altre encara. De manera que, en acabar la setmana, sis creuers hauran fet terra a Alacant. 

El responsable de la terminal on atraquen ha destacat els beneficis econòmics que aquest tipus de turisme reporta a la ciutat i les comarques del sud que, segons assegura, “és una destinació consolidada”. 

No obstant això, Balbi ha insistit en la necessitat de reforçar el posicionament del port alacantí en el panorama turístic internacional per a mantindre i, fins i tot ampliar, les xifres prèvies a la pandèmia. En aquest sentit, ha advocat per reforçar la marca d’Alacant com a destinació òptima per als creueristes. 

També et pot interessar

stats