El port de València espera rebre uns 200.000 creueristes i 100 creuers aquesta temporada

MSC espera que l'Autoritat Portuària de València adjudique la nova terminal a l'octubre

Imatge d'arxiu de l'arribada de creuers als ports valencians
Imatge d'arxiu de l'arribada de creuers als ports valencians / À Punt NTC

El director general d'MSC Espanya, Francisco Lorente, ha expressat el seu desig que l'Autoritat Portuària de València adjudique en el seu consell d'administració d'octubre la nova terminal que la companyia projecta en l'ampliació nord del port de València "si no hi ha circumstàncies que ho impedisquen".

Així ho ha indicat Lorente aquest dimecres en una roda de premsa que ha oferit la companyia per a anunciar la represa d'escales de creuers a València. I és que l'activitat creuerista es recupera al port de València. Més de 100 creuers de diferents companyies han demanat a l'Autoritat Portuària fer-hi escala aquesta temporada, per la qual cosa podrien arribar unes 200.000 persones a València aquest 2021, "un poc menys de la meitat dels creueristes que van arribar-hi el 2019, quan el port va rebre 435.000 turistes", segons ha indicat el president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez,

El director general de MSC ha apuntat que "respecta profundament" les discrepàncies polítiques respecte al projecte, però ha assenyalat que les respostes les tenen molt clares: "Anem en una línia cap avant, complim les normatives i poc més podem afegir". "Els problemes polítics interns els hauran de resoldre ells", ha afegit.

Lorente ha remarcat que realitzaran una inversió "per damunt dels 1.000 milions d'euros", la qual cosa, a juí seu, suposa un fet "prou notable perquè en comptes de posar bastons a les rodes, s'hi posara una miqueta d'oli perquè rodaren millor".

Creuers a València

Enguany, tot i la pandèmia, les previsions són optimistes. De fet, la companyia MSC ja ha confirmat que des de divendres que ve, i cada setmana, fins al pròxim 5 de novembre, l'MSC Grandiosa atracarà al port de València. El vaixell d'MSC, amb capacitat per a 6.000 passatgers, viatjarà al 70% del seu aforament per a complir les mesures anti-Covid. Segons la companyia, el ritme de reserves és similar al de l'estiu de 2019, abans de la pandèmia.

El vicepresident d'MSC Cruises, Ginaluca Suprani, ha avançat també que la nova línia de creuers de luxe també farà escala a València.

Després d'un any i mig sense creuers, que ha suposat unes pèrdues d'uns 70 milions d'euros, el primer va arribar al port de València a finals de juny. El president de l'APV ha explicat que malgrat "no arribar a les xifres del 2019", un any en què més de 200 creuers van atracar a València, afronta aquest any amb "optimisme" per poder reiniciar l'activitat de creuers a la ciutat, ja que "han sigut 15 mesos molt difícils".

També et pot interessar

stats