La nova terminal del port de València podria estar operativa el 2024

El projecte ha elevat al 20% el pes dels criteris mediambientals en les bases de licitació.

La nova terminal del port de València podria estar operativa el 2024
La nova terminal del port de València podria estar operativa el 2024

El consell d'administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) ha aprovat el plec de la futura terminal pública de passatgers del port de València, que podria estar operativa el 2024 i amb un pressupost total de vint milions d'euros.

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha destacat que la jornada d’aquest dilluns ha sigut “molt important per al port”, ja que s'ha aprovat un dels projectes “emblemàtics”, amb més de dos anys d’antiguitat. "Falta molt, però crec que és una bona notícia", ha dit.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que ha votat de manera positiva al plec després d'haver-se acceptat elevar del 4% inicial al 20% el pes dels criteris mediambientals en les bases de licitació. Ribó ha explicat que ha plantejat uns "requisits mínims", com la instal·lació de plaques fotovoltàiques, un pla de residus, que els nous edificis siguen de consum energètic zero i que als aparcaments hi haja zones de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La nova terminal se situarà en els antics terrenys d'Unió Naval de Llevant i, segons Aurelio Martínez, respectarà els edificis catalogats com a històrics de la Càtedra Demetrio Ribes, un conjunt de cinc naus.

Després de l'inici del plec, s'obri un període de seixanta dies per a presentar ofertes i en huit mesos el consell d'administració seleccionarà la que considere més avantatjosa. Després de la selecció, s'exposarà el projecte a informació pública durant vint dies per a la presentació d'al·legacions i s'entregaran els terrenys per a la construcció de dos dics, per part de l’APV, i la terminal, per part de l'empresa concessionària. El termini de construcció serà de dos anys.

També et pot interessar

stats