Sis creuers arriben aquest cap de setmana a València

Divendres van coincidir quatre grans vaixells de passatgers a les instal·lacions portuàries i aquest dissabte n'han arribat dos més

El sector dels creuers remunta després de dos anys de pandèmia / À Punt NTC

Després de dos anys de pausa per la pandèmia, el degoteig de vaixells turístics a la Comunitat Valenciana és constant. Aquest divendres al matí, quatre creuers amb més de 2.000 turistes han coincidit al port de València, una de les destinacions més demanades. De fet, la previsió de l'Autoritat Portuària és que el 2022 arriben 800.000 visitants, el doble que el 2019. Tot i això, no es preveu una allau de creueristes.

Vicent Palací, cap de comunicació de l’Autoritat Portuària, ha explicat que “les previsions d’escales per a enguany són de 290 embarcacions, que serien 90 més que l’any 2021, abans de la pandèmia”.

Aquest dissabte arriben dos creuers més. Un és el Wonder of the Seas, el creuer més gran del món, amb una capacitat de 6.988 passatgers. La tripulació està formada per 2.300 persones i el vaixell disposa de 2.867 cabines, a més d'una oferta d'oci tan singular com el tobogan més alt en la mar, batejat com The Ultimate Abyss, i una tirolina de deu metres d'altura.

Aquesta visita coincidirà en el temps amb la festa de la Mare de Déu i la Setmana de l'Urbanisme. Això ha fet que es prepare un dispositiu especial de la Policia Local a la ciutat per a previndre grans aglomeracions.

Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana de València, ha explicat que es volen evitar les concentracions de molta gent i que es produïsquen col·lapses de trànsit.

Segons l'Autoritat Portuària, els 400.000 creueristes que van desembarcar el 2019 van deixar un impacte econòmic de 70 milions d'euros. Si es compleix la previsió d'enguany, l'impacte podria arribar a 140 milions.

També et pot interessar

stats