Atraca als ports d'Alacant i València el primer creuer des de l'inici de la pandèmia

El Mein Schiff, de la naviliera Tui Cruises, ha arribat aquest diumenge al port de València després d'haver fet escala a Alacant el dia anterior

Tornen els creuers a la Comunitat Valenciana després d'any i mig de paràlisi / Port de València

Els ports valencians han tornat a rebre el turisme de creuers, després d’any i mig de paràlisi. Els Mein Schiff, de la naviliera Tui Cruises, ha arribat a primera hora del matí a València. Es tracta d’una nau alemanya procedent de Palma de Mallorca i que també va fer escala dissabte al port d'Alacant.

Els 868 turistes alemanys a bord han arribat complint els protocols anti-Covid i tenen previst visitar hui, entre altres espais, l'Albufera de València i la població de Xulilla. D’entrada, són un 60% menys dels que pot allotjar la nau, amb capacitat per a quasi tres mil persones. S'impedeix embarcar i desembarcar els passatgers que presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.

Cartell de benvinguda al Port de València
Cartell de benvinguda al Port de València / Amparo Fernández

El primer creuer que arriba a la Comunitat Valenciana en quinze mesos

El port d'Alacant ha sigut el primer de la Comunitat Valenciana en rebre un creuer després de quinze mesos sense acollir aquesta classe de vaixells. A final de mes arribarà un segon creuer, que també atracarà als ports d'Alacant i València. Només a les instal·lacions del port de València arribaven 420.000 creueristes de trenta navilieres diferents.

Com a ferramenta indispensable de seguretat es troba el dispositiu de control anti-Covid, un protocol que marca que els primers turistes que arriben a sòl valencià passen uns controls sanitaris instal·lats al port, tant a l'hora d'embarcar com de desembarcar, segons ha explicat la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, en la presentació de la campanya de control sanitari dels creuers.

Els passatgers conviuen en grups bambolla dins del creuer i també durant les visites per la ciutat. Dins del vaixell s'estableixen grups bombolla de passatgers i tripulants, amb horaris diferents de menjar, embarcament, desembarcament i participació en les activitats del vaixell, de tal manera que es produïsca la menor interacció possible entre els grups.

Pel que fa a les eixides del vaixell, també es produeixen en grups bombolla, que només podran consumir en establiments de la ciutat contractats prèviament. "No podran eixir del grup bombolla, per a evitar connexions", ha aclarit Calero, qui ressalta que les mesures són "molt estrictes".

També et pot interessar

stats