Sanitat Exterior no permetrà desembarcar els creueristes amb símptomes de Covid-19

Aquest cap de setmana arriben als ports de la Comunitat Valenciana els primers creuers

Imatge d'arxiu de dos vaixells de creuer atracats al port valencià
Imatge d'arxiu de dos vaixells de creuer atracats al port valencià / Autoritat Portuària de València

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha visitat aquest divendres el recinte del port de València per a presentar la campanya de controls sanitaris per a l'arribada dels primers creuers després d'any i mig d'aturada.

Aquest dissabte el creuer alemany Mein Schiff 2, de la naviliera TUI, procedent de Palma, atracarà a primera hora del matí amb 868 turistes a bord i diumenge farà també escala al port de València.

Gloria Calero ha subratllat que “tots els controls sanitaris estan garantits i el personal de Sanitat Exterior de la delegació del govern supervisarà que els creuers que arriben a la Comunitat Valenciana compleixen amb totes les mesures anti-Covid”.

“El Govern d'Espanya i la delegació generarem espais de màxima seguretat en ports i aeroports. Som una destinació segura i responsable: som una de les regions d'Europa amb menys incidència acumulada i treballarem per a mantindre aquestes xifres”, ha insistit la delegada del govern. Ha afegit que “per a Espanya i la Comunitat Valenciana és una prioritat accelerar els instruments per a reiniciar els viatges internacionals segurs i reactivar el turisme internacional”.

Gloria Calero ha explicat que no es permetrà embarcar a cap passatger que presente símptomes compatibles amb Covid-19, que haja sigut diagnosticat de Covid-19 en els últims 10 dies, que tinga una prova diagnòstica d'infecció activa positiva, o que siga un contacte estret d'un cas.

Mesures sanitàries a bord

En cas de produir-se un contagi a bord, tots els costos derivats hauran de ser coberts per la naviliera mitjançant la subscripció d'una pòlissa d'assegurances que incloga acords amb centres sanitaris i amb altres establiments concertats en els quals allotjar a les persones que ho necessiten. Abans del començament del creuer, els operadors hauran d'assegurar-se que aquest requisit es puga complir en tots els ports espanyols de l'itinerari.

Si es detecta un cas a bord, s'haurà d'aïllar el malalt en les instal·lacions prèviament designades i s'haurà de procedir a identificar els contactes estrets, a banda de la quarantena. La naviliera ha de facilitar informació sobre el risc de transmissió de la malaltia a les persones que es facen càrrec del malalt en el vaixell i els tripulants que atenguen el malalt hauran d'estar degudament identificats i hauran de portar l'equip de protecció adequat.

A més, s'haurà de fer la neteja i desinfecció de les superfícies amb les quals ha estat en contacte el pacient. En el cas que el positiu siga un tripulant, tots els tripulants considerats com a contactes estrets, hauran de fer-se una prova diagnòstica d'infecció activa per a SARS-CoV-2.

També et pot interessar

stats