Astúries, la primera autonomia que recomana la mascareta en interiors mentre seguisca en risc alt per covid

El Principat anunciarà divendres mesures com l'ampliació de les proves diagnòstiques i el reforç de les quarantenes i avançarà la quarta dosi a majors de 80 anys

El conseller de Salut del govern del Principat d'Astúries, Pablo Fernández Muñiz
El conseller de Salut del govern del Principat d'Astúries, Pablo Fernández Muñiz / Eloy Alonso (Efe)

El conseller de Salut d'Astúries, Pablo Fernández, ha fet una crida a mantindre l'ús de les mascaretes en espais interiors mentre el Principat seguisca en risc alt per covid. Una situació que també portarà a adoptar mesures i restriccions que s'anunciaran divendres.

Fernández ha recordat que el Reial decret que ha entrat en vigor a tot Espanya per a posar fi a l'obligatorietat de la mascareta en interiors, també apel·la a l'ús responsable per part de la ciutadania.

Quant a això, considera que, tenint en compte que Astúries va entrar diumenge passat en risc alt pels nivells d'ocupació hospitalària, "un ús responsable ha de ser el de mantindre l'ús de la mascareta en tots els espais interiors".

El Principat ha acordat amb el Ministeri de Sanitat adoptar un seguit de mesures i restriccions, d'acord amb la nova estratègia de vigilància epidemiològica per als territoris que se situen en risc alt.

Aquestes mesures, que detallarà divendres, estaran relacionades amb l'ampliació de les proves diagnòstiques d'infecció activa i amb restriccions socials i aïllaments de les persones positives, ha avançat Fernández. El que es demana a la població és aïllar-se almenys cinc dies després de donar positiu i en qualsevol cas 48 hores després d'haver-ne desaparegut els símptomes.

A més, Astúries insistirà en la conveniència d'avançar la segona dosi de record de la vacuna contra la covid-19 per als majors de 80 anys i les persones institucionalitzades, és a dir, usuaris de residències sociosanitàries.

Alta incidència en els majors de 60 anys

La incidència acumulada en els majors de 60 anys a Astúries, considerats més vulnerables, frega els 1.000 casos per cada 100.000 habitants, mentre que l'evolució de la transmissió en l'última setmana supera els 500 punts. Tots dos indicadors es troben en risc "molt alt" de propagació.

Pel que fa als seus indicadors hospitalaris, Astúries té una ocupació del 9,3% en planta (risc mitjà) i de 2,8% en UCI, és a dir normal.

També et pot interessar

stats