Arriben a València 53 xiquets ucraïnesos d'entre sis i dotze anys per a passar aquest Nadal

Deu mesos després del començament de la invasió russa a Ucraïna, la situació al país encara és difícil per les alarmes, els tocs de queda i les baixes temperatures

El grup de xiquets ucraïnesos ja estan de camí a Espanya
El grup de xiquets ucraïnesos ja estan de camí a Espanya / Facebook: @fundacionjuntosporlavida

L'ONG Junts per la Vida ha organitzat l'acolliment en València de 53 xiquets ucraïnesos d'entre sis i dotze anys durant aquest Nadal. Està previst que els menors arriben dijous, provinents de les zones d’Ivànkiv (prop de la frontera amb Bielorússia i Txernòbil) i de Khàrkiv, molt afectada per la guerra.

"Deu mesos després del començament de la invasió russa a Ucraïna, la situació encara hi és difícil per les alarmes, els tocs de queda i l'amenaça continua, a més del fred i l’escassetat d'energia; hi ha dies que només tenen quatre hores d'electricitat", segons ha assegurat la presidenta de l'ONG valenciana, Clara Arnal. Els menors "també pateixen la falta de mitjans per a poder anar a escola o seguir amb l'escolarització, encara que siga en línia", ha afegit.

Per aquest motiu, amb l’acollida amb famílies de la Comunitat Valenciana, l’ONG vol transmetre tranquil·litat a les famílies ucraïneses, "ja que els seus fills estaran ben atesos durant el mes i mig que ve". De fet, per a molts d’aquests xiquets i xiquetes "és la primera experiència d’acolliment i l’organització els ha preparat material escolar, perquè alguns s’escolaritzen encara que siga unes setmanes."

"Es relacionaran amb els seus fills i amics, i serà una experiència per a tots, nens i famílies, i un respir també per als pares i mares que es queden a Ucraïna", ha afirmat Arnal. "Esperem que la situació es revertisca, que canvie i acabe aquesta atrocitat, i que tots puguen tornar a sa casa i trobar-se un país com el que tenien abans de la guerra", ha desitjat la presidenta de l’ONG.

Junts per la Vida ha fet campanyes anteriorment per a acollir xiquets i xiquetes d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana. Ara, continua portant ajuda humanitària a llars i pobles d'Ucraïna, especialment roba, mantes, aliments, medicines i generadors elèctrics per a Irpín, tot procedent de donacions i aportacions econòmiques. També recullen tauletes digitals per a les classes en línia d'alumnes d’Ivànkiv que no poden anar de manera presencial a les escoles, ja que no tenen refugis en l'actual situació de guerra. Igualment, han enviat 200 estufes a famílies necessitades d'aquestes dues zones ucraïneses.

També et pot interessar

stats