Junts per la Vida demana voluntaris per a acollir xiquets ucraïnesos a la Comunitat Valenciana

Es busca famílies que puguen acollir entre 50 i 100 menors per a dos mesos en l'època de Nadal

Arribada de xiquets ucraïnesos a València en una imatge d'arxiu
Arribada de xiquets ucraïnesos a València en una imatge d'arxiu / Facebook: @fundacionjuntosporlavida

La Fundació Junts per la Vida ha fet una crida a famílies d'acolliment voluntàries per al mes de desembre davant del trasllat a la Comunitat Valenciana d'un grup de xiquets ucraïnesos que demanen vindre a Espanya "com més prompte millor per la por a les bombes".

És el cas de Nastia, que en un vídeo enviat des d'un llogaret de Txernòbil on viu assegura que té "ganes d'anar a Espanya", perquè en aquest país "hi ha pau" i se'ls cuida perquè no pensen "en la guerra", o el de la xicoteta Sofia, que en un altre vídeo afirma: "Vull que acabe la guerra, vull que vinga la pau. Espere prompte anar a Espanya".

L'entitat informa en un comunicat que, com cada any, farà un programa d'acolliment familiar durant el pròxim Nadal, però en aquesta ocasió "amb més urgència, ja que hi ha més necessitat per la situació que viu Ucraïna des de fa ja huit mesos".

Encara que tenia previst traslladar un grup d'uns cinquanta menors amb autobús des d'Ucraïna fins a València, les previsions s'estan modificant davant dels esdeveniments de les últimes setmanes i els atacs que està patint el país. A més, els menors no poden anar a escola perquè estan tancades.

"Les mares tornen a tindre por, i ens demanen per favor, que les ajudem a traure els fills igual que ho demanaven en els missatges al principi de la guerra al febrer", assegura Clara Arnal, presidenta de Junts per la Vida.

Des de la Fundació es farà un esforç major per a buscar famílies que puguen acollir aquests menors, que podrien ser entre 50 i 100, per a un mes i mig o dos mesos en l'època de Nadal.

En principi, està previst que el viatge dels xiquets de sis a dotze anys de la zona de Txernòbil siga des del 5 de desembre fins a mitjan gener, encara que es podria prolongar uns dies o fins i tot es podria avançar si fora necessari per la situació d'emergència.

Les famílies interessades poden obtindre més informació a través del web de la Fundació Junts per la Vida.

També et pot interessar

stats