Els xiquets ucraïnesos tornen al seu país després de dos mesos

Els menors tenen entre 6 i 12 anys i la Fundació Junts per la Vida els va portar des de poblacions en perill bombardejades per les tropes russes

Passat l'estiu, els menors acollits per les famílies valencianes tornen a Ucraïna / À Punt NTC

A les 15:00 hores d’aquest divendres han eixit de València cap a Ucraïna els cinquanta menors que han passat dos mesos amb famílies d'acolliment valencianes. Tenen entre 6 i 12 anys i la Fundació Junts per la Vida els ha portat des de poblacions en perill, bombardejades per les tropes russes.

Imatge de l'eixida dels xiquets ucraïnesos des de València
Imatge de l'eixida dels xiquets ucraïnesos des de València / À Punt NTC

Una de les xiquetes acollides és Margarita, que aprofita les últimes hores a Espanya amb la família d'acolliment. “Ella vingué molt tímida i molt calladeta”, explica Verónica Ruiz, la mare d’acollida. “Ara no para i parla en espanyol i és un pur nervi. A més, és molt afectuosa i molt simpàtica i se'ls ha guanyat a tots”.

Margarita té huit anys i és de Zirka, al nord d'Ucraïna, a la frontera amb Bielorússia. Només té ganes de tornar a casa per a retrobar-se amb sa mare, però no suporta la idea de tornar a sentir el so de les bombes, i té por de tornar als refugis davall de terra. Ni tan sols sap si la seua escola continua dreta.

“Quan estiguérem allí arribaren moltes tropes ucraïneses perquè creien que anaven a envair des de Bielorússia”, recorda Lluís Navarro, el pare d’acollida. “No estan gens tranquils i per això han vingut els xiquets.

Almenys torna amb la maleta plena de bons records. Uns mesos amb escola d'estiu, trobades amb altres menuts del seu país i l'estima de la família d'acolliment. A més de molts amics que deixa a Setaigües, on ha passat aquest temps. De fet, se'n va amb la promesa que tornarà de nou al desembre, per a passar ací el Nadal.

També et pot interessar

stats