Vora dos-cents xiquets ucraïnesos ja estan escolaritzats

Trenzano destaca que cent menors més estan en tràmits i uns altres cent, que viuen a albergs, disposen d'un equip de mestres i orientadors en els centres on estan acollits

Rubén Trenzano a 'Les notícies del matí'
Rubén Trenzano a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Vora dos-cents xiquets ucraïnesos ja estan escolaritzats a la Comunitat Valenciana, cent més estan en tràmits i uns altres cent que viuen en albergs disposen d'un equip de mestres i orientadors en els mateixos centres on estan acollits. Així ho ha assegurat a Les noticies del matí el director general de Política Lingüística i Multilingüisme de la Conselleria d'Educació, Rubén Trenzano.

La Comunitat Valenciana ha acollit unes 1.500 persones que han fugit d'Ucraïna des que va començar la invasió russa. Entre els refugiats hi ha molts menors, que tenen necessitats d'escolarització. Per a ajudar en aquest procés, la conselleria ja ha enviat els protocols als consells escolars i està preparant "una jornada formativa específica per a professors", ha afegit.

Dels quatre-cents menors ucraïnesos desplaçats, n'hi ha tres-cents que viuen amb famílies i cent més que estan en albergs de la Generalitat. El director general de Política Lingüística i Multilingüisme ha explicat que els professors, traductors i mediadors treballen amb els xiquets situacions "afectives i emocional per atendre el dol migratori".

La Generalitat ha posat en marxa una comissió de coordinació de tot el dispositiu. Entre altres coses, segons ha detallat Trenzano, hi ha instal·lada "una guia de conversa en un lloc web, aplicacions a les tauletes per a poder fer traduccions i una xarxa de voluntaris lingüístics que faran de mediadors".

També et pot interessar

stats