La guerra activa la solidaritat del poble valencià i dels residents ucraïnesos

Diversos combois amb ajuda humanitària es dirigeixen a Ucraïna mentre es prepara l'acolliment de persones refugiades

Replegada de material humanitaria a Vila-real per a enviar a Ucraïna
Replegada de material humanitaria a Vila-real per a enviar a Ucraïna / À Punt NTC

La guerra a Ucraïna ha activat la solidaritat a la Comunitat Valenciana, on es multipliquen les iniciatives per a acollir persones refugiades i per a enviar material sanitari i béns de primera necessitat. 

Un comboi de turismes i autobusos organitzat per la comunitat ucraïnesa, que té és de 5.000 nacionals residint a les comarques valencianes, es dirigeix cap a la frontera polonesa amb menjar, medicaments i roba. 

El president de la cambra de comerç hispano-ucraïnesa Mikhayo Petrunyak assegura que l'objectiu és tornar amb els vehicles plens de persones que vulguen fugir del país. La destinació de molts serà Torrevella, on hi ha una nombrosa colònia ucraïnesa i una immobiliària gestionada per gent del país els busca allotjament.

A més de les associacions d'ucraïnesos, moltes ONG valencianes ja recullen material humanitari. Plast, l'associació d'escoltes d'Ucraïna està liderant l'arreplegada de material a la província València. Les comarques del sud també s'han bolcat amb el poble ucraïnés. Són moltes les poblacions que recapten ajuda humanitària, com ara Guardamar del Segura, Finestrat, Teulada, Alacant o la Vila Joiosa. 

En aquesta última localitat una campanya iniciada per la Policia Local ha recollit gran quantitat de roba calcer, mantes i aliments no peribles en poc més de 48 hores. Elda, al Vinalopó Mitjà, crearà una comissió per a canalitzar l'enviament de l'ajuda que està oferint la ciutadania i a Petrer, des del consistori s'estan coordinant accions amb ONG i col·lectius humanitaris per a acollir refugiats. 

Una associació d'Onda envia vint tones de material humanitari

A les comarques del nord també s'està preparant l'acolliment de famílies a través d'Aniukas, una associació que porta tot els estius xiquets i xiquetes d'Ucraïna. 

En paral·lel, una empresa d'Onda (Plana Baixa) gestionada per dos constructors ucraïnesos prepara l'enviament d'un camió amb vint tones de material humanitari i aliments. En declaracions en À Punt Oleksandr Tamazle, un dels responsables, assegura que estan emprant els circuits de distribució de taulell que tenen a Europa per a omplir els vehicles d'ajuda humanitària i enviar-los a la frontera oest d'Ucraïna. 

També et pot interessar

stats