Arriba una nova pastera a l'Alfàs del Pi amb tretze persones

Salvament Marítim rescata els migrants, d'origen algerià, que han passat a disposició de les forces de seguretat al port d'Alacant 

Imatge d'arxu d'una actuació d'ajuda de la Creu Roja d'Alacant a un grup de migrants en una pastera
Imatge d'arxiu d'una actuació d'ajuda de la Creu Roja d'Alacant a un grup de migrants en una pastera / Twitter: @CRAlicante
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de novembre 2022 - 08:40 Actualitzat: 08 de novembre 2022 - 09:07

Una nova pastera ha arribat a costes valencianes aquest dilluns amb tretze persones migrants a bord, segons ha informat la Creu Roja. L'embarcació ha hagut de ser rescatada quan es trobava a unes huit milles mar endins del litoral, prop de la platja de l'Albir de l'Alfàs del Pi. Feia 25 hores, més d'un dia, que estaven a la mar.

Un vaixell de Salvament Marítim, la Salvamar Leo, ha acudit a auxiliar el passatge, tots homes d'origen algerià, i els ha traslladat fins al port de la ciutat d'Alacant. Una vegada allí, s'ha prestat atenció sociosanitària, els han donat kits d'higiene personal, alimentació i roba, i posteriorment han passat a la disposició de les Forces de Seguretat de l'Estat. 

Els tretze presentaven bon estat de salut, tret d'un que tenia febra, i una estella clavada al dit, per la qual cosa l'han traslladat a un centre sanitari, on ha sigut atés per personal mèdic.

Durant les últimes setmanes s'ha multiplicat el nombre embarcacions d'aquest tipus que es dirigeixen cap a la Comunitat Valenciana. Només entre dimarts i dimecres passat n'arribaren tres, les quals transportaven 24 persones, set d'elles menors. I durant el mes d’octubre han arribat almenys 76 migrants en huit embarcacions precàries. El bon oratge pot estar darrere d’aquesta afluència de pasteres.  

També et pot interessar

stats