Arriba el temps de les sandàlies: com fer la transició sense perjudicar els peus

Les veus expertes recomanen fer-ho de forma progressiva i triant sempre calcer que subjecte bé el peu

És molt important passar correctament de la sabata tancada a la sandàlia per a no perjudicar els peus quan arriba la calor / À Punt NTC

Amb l'arribada de la calor, els peus passen de la sabata tancada a anar quasi totalment a l'aire, sobretot quan el canvi es produeix d’una manera tan sobtada i abans de l'habitual com enguany.

Els especialistes en podologia recomanen que no es faca de colp perquè pot ser molt perjudicial per als peus, una part del cos a la qual no sempre prestem atenció quan fem el canvi d’armari. Per això la podòloga Carla López recomana fer una transició gradual de la sabata tancada a la sandàlia i saber triar un bon calcer. 

“S’ha de fer de manera progressiva i escollint sandàlies que subjecten el taló i la zona de l'avantpeu perquè el peu estiga ben subjecte”, explica a À Punt. A més, cal que la sola tinga de 3 a 5 centímetres de grossària, sobretot al taló per a donar un efecte amortidor. 

La podòloga també recomana revisar l'estat de les soles de les sandàlies d'anys anteriors abans de començar a utilitzar-les, fugir del taló alt i de les puntes estretes.

Segur que aquestes recomanacions poden ajudar a evitar fregaments o clevills, o problemes més seriosos, com ara la fasciïtis plantar, mals que López tracta en la seua consulta.

També et pot interessar

stats